21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

ANFAŞ'a yeni düzenleme

Antalya’daki 3. Sivil Toplum Örgütleri ve İşadamları Dernekleri toplantısında, Antalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım A.Ş. (ANFAŞ) binasının çevre düzenlemesi ele alındı.

AKP İl Başkanlığı tarafından düzenlenen ve ev sahipliğini Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin (AESOB) yaptığı 3. Sivil Toplum Örgütleri ve İşadamları Dernekleri toplantısı, AESOB Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AKP İl Başkanı Hamza Taş, Pınarlı Belediye Başkanı İsa Yıldırım, AESOB’a bağlı oda başkanları ile sivil toplum örgütlerinin başkanları katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan AKP İl Başkan Yardımcısı Ömer Duman, gündemi okuyarak, "Üçüncüsünü düzenleyeceğimiz bu toplantı öncesi, diğer toplantılarımızda Antalya’mızdaki su kaynaklarının şehir içinden geçirilmesi, organik tarıma önem verilmesi, raylı sistemin genişletilmesi, Demirciler Çarşısı’nın nostaljik alan olarak değerlendirilmesi, drenaj kanalları yapılırken çukurlar açıldıktan sonra baks sisteminin uygulanması, Antalya’da Denizcilik Meslek Lisesi açılmasının gerekliliği, Kaleiçi’nin turizm alanı ilan edilmesi, toptancı halinde laboratuvar kurulması, tarımın 12 aya yayılabilirliği konuları görüşülmüştür" dedi.

Toplantının başkanlığını yapan AESOB Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Tolunay ise "Toplantıya AESOB olarak ev sahipliği yapmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Toplantılarımızda Antalya’da yaşanan sorunları görüşerek, yapılması gerekli çalışmalar hakkında fikir alış verişinde bulunuyoruz. Bu toplantımızda da ANFAŞ’ın çevresinin düzenlenerek, turizm alanı veya cazibe merkezi haline getirilmesi konusunu görüşeceğiz" diye konuştu.

Toplantıda daha sonra ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Badak, ANFAŞ’ın çalışmaları ve hedefleri hakkında bilgi verdi. Badak, ANFAŞ’ın önüne köprülü kavşak yapılması, yol güzergahının ışıklandırılması, çevresel düzenleme çalışmalarının yapılması, turizm alanı ilan edilen bölgede çarpık yapılaşmaya izin verilmemesi gerektiğini söyledi. Başkan Türel ise köprülü kavşakların yapımının ve altyapı çalışmalarının devam ettiğini belirterek, ANFAŞ hakkında yapılan istekleri değerlendireceğini kaydetti.

antalya
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2004 Perşembe 11:53:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?