16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Anıt için yer keşfi yapıldı

YÜZBAŞI MUSTAFA ERTUĞRUL ANITI İÇİN YER KEŞFİ YAPILDI

Birinci Dünya Savaşı'nda, Antalya sahillerine gelen Fransız gemileri Paris 2 ve Alexandra ile Kaş açıklarındaki Meis Adası'na demirleyen Ben My Chree uçak gemisini batıran Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker ve silah arkadaşlarının anısına dikilecek anıtın yapımı için çalışmalar başladı.

Kemer Belediye Meclisi tarafından Olbia Parkı üzerinde konumu belirlenen anıt için müteahhit firma yetkilileri ile Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Kemer İl Özel İdare Müdürü Mustafa Duran ve Belediye Meclis Üyesi Ramazan Kar ile birlikte anıtın yapılacağı bölgede yer keşfi yapıldı. Keşifte müteahhit firma tarafından anıt projenin 18 Mart 2010 tarihine kadar tamamlanmasının hedeflendiği belirtildi.

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, kahraman Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker ve silah arkadaşları anısına yapılacak anıtın Kemer'de yapılmasından memnuniyet duyduğunu belirtti. Başkan Gül, geçmişi gelecek nesillere aktarmanın en büyük görev olduğunu belirterek, Kent Müzesi projesi hayata geçirildiğinde Mustafa Ertuğrul Aker'e ait değerlerin sergileneceğini de sözlerine ekledi.

YÜZBAŞI MUSTAFA ERTUĞRUL ANITI İÇİN YER KEŞFİ YAPILDI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2010 Salı 17:09:04
Güncelleme :19 Ocak 2010 Salı 17:18:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?