7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Ankara armudu bereketi

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde yetiştirilen ve hasadı yapılan Ankara armudu üreticiyi memnun ediyor.

İlçede geçen yıllarda kuraklık ve bakımsızlık sonucu bir türlü istenilen rekolteyi yakalayamayan üreticiler, bu yıl damlama suyu borularıyla döşenen bahçede rekor üretim elde etti. 25 yaşındaki ağaçlara yerüstü damlama yaparak üretime başlayan armut üreticisi Ramazan Kıvrak, bu yıl armut üretiminde geçen senelere göre yüzde 80 daha fazla verim aldığını belirtti.

Korkuteli'nde üretilen Ankara armudu yurt dışına gönderiliyor. Ürdün başta olmak üzere Romanya ve Kıbrıs'a ihraç edilen armut yöre üreticilerinin ekonomisine önemli bir katkı sağlıyor. Elma ve armut sezonunda satış olmadığından direk olarak soğuk hava depolarına konulan Ankara armudu artık dış pazarda tüketiliyor. Soğuk hava depolarında bekleyen elmalar için yurt dışından gelen istek üzerine harekete geçen Korkutelili üreticiler bir kilo Ankara armudunu 1.25 Ykrş'tan satmaya başladı.

DAMLAMA SULAMA İLE YÜZDE 80 ARTIŞ SAĞLANDI

Armut üreticisi Ramazan Kıvrak, Ankara armudunun dış piyasada alıcı bulduğunu belirterek "İlçeden direk olarak başta Romanya olmak üzere Ürdün ve Kuzey Kıbrıs'a armut gönderiyoruz. Ankara armudu için Ankara'dan sonra en uygun iklime sahip Korkuteli ilçesi üreticileri bu ihracattan çok memnun" dedi.

Kurak giden sezona damlama sulama sistemini hazırlayan Ramazan Kıvrak, bu yıl yetiştirilen armutlardan aynı standart büyüklükte ve kaliteli verim aldığını belirterek, "10 yıl garantili yerüstü damlama suyu borularının döşenmesi ve 40 santim arayla damlama şeklinde yapılan sulamada, günlük 4 saatlik bir damlama suyu ile bahçe sulanıyor. Saatte 2 litre su damlatan sistem sayesinde geçmiş yıllara nazaran bu yıl yüzde 80'e varan verim rekoltesini yakaladık. Mahsulümüz dış pazara ve Türkiye'nin dört bir tarafında bulunan büyük marketlere gitmektedir" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2007 Perşembe 11:28:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?