16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Ankara armudu yüz güldürdü

ARMUDUN KİLOSU DALINDA 1 LİRA 30 KURUŞ

Akdeniz Bölgesi’nin meyve ambarı olarak bilinen Korkuteli İlçesi’nde Ankara armudu dalında 1 lira 30 kuruş olarak alıcı buluyor.

Türkiye’nin değişik bölgelerinden gelen tüccarlar tarafından dalında satılan Ankara armudu çiftçinin de yüzünü güldürüyor.

Çiftçi, soğuk hava depolarına koyup bekletmeden sattıkları armut, direkt olarak başta Romanya olmak üzere Ürdün ve Kuzey Kıbrıs’a ve Türkiye cumhuriyetlerine gönderiliyor.

Armutta, Ankara’dan sonra en uygun iklime sahip yerin Korkuteli İlçesi olduğunu söyleyen Bayat Muhtarı Cafer Öngün, “Bu yıl Armut üretiminde yüksek rekolte yakalandı. Çiftçilerimiz dalında 1 lira 30 kuruşa satmaya başladı. Bu yıl toprağın iyi yağış alması nedeniyle Korkuteli bölgesinde sonbahar meyveleri olarak üretilen elma, armut ve ayva çiftçinin yüzünü güldürdü.

Meyve tüccarı İsmail Erten, “Korkuteli bölgesinde meyve tarımına elverişli iklim ve toprak özelliği dolayısıyla yüksek rekolte elde edildi. Bol çeşidi ve kaliteli ürünleriyle de sadece yörenin değil Türkiye'nin ihtiyacının karşılanmasında önemli bir konumda. Zamanı geldiğinde Rusya ve Suudi Arabistan başta olmak üzere, Romanya, Bulgaristan ve Irak gibi ülkelere ihracat yapılıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı, dünya ülkeleri ile ilişkilerinden dolayı ihracatın canlanmasında baş aktör olarak değerlendiriyorum” dedi.

ARMUDUN KİLOSU DALINDA 1 LİRA 30 KURUŞ
İHA
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2010 Salı 10:55:01
Güncelleme :31 Ağustos 2010 Salı 14:16:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?