1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Ankart müjdesi

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve UKOME'nin sürdürdüğü mevzuat çalışmaları sonucunda emekli eşi ve dulları ile, sözleşmeli öğretmenler de "Özel İndirimli Ankart" sahibi olabileceği bildirildi.

Antalya Büyükşehir belediyesi UKOME ile sürdürdükleri "Özel İndirimli Ankart" ile ilgili bir yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada; Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı'nın talebi üzerine uzun zaman önce başlatılan karar ve hazırlık süreci sonunda; 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu'nun 7. ve 9. maddeleri ile UKOME Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde:

"Akıllı Kart teknolojisi kapsamında; tüm toplu taşım araçlarından emeklilere uygulanan indirimli tarifeden, emekli eşlerinin de yararlanmasına, ayrıca Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda ücret karşılığı görev yapan sözleşmeli öğretmenlerin kadrolu öğretmenlerin yararlandığı indirimli tarifeden yararlandırılmasının uygun olduğu" kararı, Muratpaşa Belediyesi temsilcisinin muhalefet şerhine karşın, oy çokluğu ile alındı.”

Antalya'da toplu taşımadaki akıllı kart uygulaması dahilinde, emeklilere yaş sınırı olmaksızın uygulanan indirim hakkı böylece, emeklilerimizin eşlerine ve hayatta olmayan emeklilerin dul eşlerine de tanınarak, bütçelerine bir katkı sağlanmış olacak.

Ayrıca, akıllı kart uygulaması dahilinde daha önce sadece Milli Eğitim Bakanlığı'nın Antalya'daki kadrolu öğretmenlerine uygulanan indirim hakkının sınırlarının genişletilmesi için yapılan girişimler sonucu, artık Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okullarda görev yapan sözleşmeli öğretmenler de indirimli kart alabilecek.

iha
Yayın Tarihi : 9 Mart 2009 Pazartesi 14:48:53
Güncelleme :9 Mart 2009 Pazartesi 15:10:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?