22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Anna Karenına ANTDOB sahnesinde

ANNA KARENINA ANTDOB SAHNESİNDE

Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB), Rus klasiklerinin unutulmaz eseri Anna Karenina'yı bale sahnesine taşıyor.

Konusunu Lev Tolstoy'un ünlü romanı Anna Karenina'dan alan ve Rus besteci P.İ.Çaykovski'nin müziği ile sahneye taşınan Anna Karenina balesi sezonun en dikkat çekici eserlerinden biri olarak 9 Aralık Perşembe günü Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde prömiyerini gerçekleştirecek.

Koreograf Gilles Maidon'ın sahneye koyduğu eser, prömiyerin dışında 11 ve 18 Aralık tarihlerinde de ANTDOB sahnesinde sanatseverlerle buluşacak.

Çaykovski 'nin bestelediği ve müzik düzenlemesini Guy Woolfenden'ın gerçekleştirdiği eserde, orkestrayı şef Hakan Kalkan yönetecek. Senaryosu ve koreografisi Andre Prokovsky tarafından yapılan eseride repetitörlük görevini ise Natalia Arobelidze üstleniyor.Eserin dekor ve kostümleri Alexandre Vassiliev'e, ışık tasarımı ise Mustafa Eski'ye ait.

Anna Karenina rolünde Selin İnan, Müge Öğüt , Esra Taner ve Derya Özbakır izleyici karşısında olacak. Alexi Karenin'de Cenk Şahinalp, Seryozha'da Cem Özyalçın , Ahmet Arda Arıgan, Stiva'da Devrim Saraçoğlu , Cenk Karayel, Dolly'de Dilek Adamhaoğlu, Kitty'de Esra Taner, Derya Özbakır , Gülçin Alpaşar, Alexei Vronsky'de Tolga Burçak , Kontes Vronsky'de Fadime Keskin , Konstantin Levin'de ise Murat Özdemir , Evren İskender ve Gabriel Gogua sahne alacak.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2010 Pazartesi 11:14:02
Güncelleme :6 Aralık 2010 Pazartesi 11:16:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?