16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

'Anna Karenina' kapalı gişe oynadı

ANNA KARENİNA BALESİ KAPALI GİŞE OYNADI

Yeni sanat sezonunda sahnelediği farklı eserlerle izleyicinin beğenisini kazanan Antalya Devlet Opera ve Balesi, Rus klasiklerinin unutulmaz eseri Anna Karenina'yı bale sahnesine taşıdı.

9 Aralık akşamı prömiyeri gerçekleşen eser kapalı gişe oynarken, bilet bulamayan seyirciler eseri fuayedeki ekranlardan izledi. ANTDOB balesinin ve orkestrasının sahnelediği eserde, sanatçılar üstün performanslarıyla büyük beğeni topladı.

ANTDOB dansçılarından muhteşem performans

Anna Karenina rolünde Selin İnan ve Alexei Vronsky rolünde Tolga Burçak muhteşem performanslarıyla izleyiciyi büyüledi. Alexi Karenin'de Cenk Şahinalp, Seryozha'da Cem Özyalçın , Stiva'da Devrim Saraçoğlu , Dolly'de Dilek Adamhaoğlu, Kitty'de Esra Taner,Kontes Vronsky'de Fadime Keskin , Konstantin Levin'de ise Murat Özdemir sahne aldı.

Çaykovski'nin bestelediği ve müzik düzenlemesini Guy Woolfenden'ın gerçekleştirdiği eserde, orkestrayı şef Hakan Kalkan yönetti. Senaryosu ve koreografisi Andre Prokovsky tarafından yapılan eseri, Gilles Madion sahneye koydu.. Eserde repetitörlük görevini ise Natalia Arobelidze üstlendi.Eserin dekor ve kostümleri Alexandre Vassiliev'e, ışık tasarımı ise Mustafa Eski'ye ait.

Konusunu Lev Tolstoy'un ünlü romanı Anna Karenina'dan alan ve Rus besteci P.İ.Çaykovski'nin müziği ile sahneye taşınan Anna Karenina balesi sezonun en dikkat çeken 3 perdelik eserde, Rus aristokrasisine mensup Anna Karenina'nın güvenli bir liman olarak gördüğü evliliği ve yasak aşkı arasında yaşadığı duygu fırtınası anlatılıyor.

Eser, 11 ve 18 Aralık tarihlerinde ANTDOB sahnesinde yeniden sahnelenecek.

ANNA KARENİNA BALESİ KAPALI GİŞE OYNADI
İHA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2010 Cuma 10:21:03
Güncelleme :10 Aralık 2010 Cuma 14:21:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?