8
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Annenin nüfus cüzdanı eylemi

Antalya'nın Alanya ilçesinde imam nikahlı eşi tarafından terk edildiğini ve 2 aylık bebeğine nüfus cüzdanı çıkaramadığını iddia eden genç anne, Kaymakamlık binası önünde eylem yaptı.

Çocuğu ile başbaşa kaldığını belirten genç anne Baher Fişek, bebeği için nüfus kağıdı çıkartamadığını söyledi ve sinir krizleri geçirdi. Çevrede bulunan vatandaşların yardım talebini reddeden anne, Kaymakam'la görüşmek istedi. Olay yerine gelen polisler, kızgın kadını teselli etmeye çalıştılar.

 Bahar Fişek, eylemine devam edince, polisler ilk olarak küçük bebeği annesinin kucağından aldı, ardından anneyi zorla polis aracına bindirdi. Bu kargaşada korkan ve ağlamaya başlayan bebeği ise teselli etmek yine polislere düştü. Bir polis memuru, ağlayan bebeği kucağına alarak sallamaya ve susturmaya çalıştı. Polis otosuna bindirilen bebek ile anne Cumhuriyet Karakolu'na götürüldü.

 İfadesi alınan Bahar Fişek, 2 ay önce bebeğinin doğumundan hemen sonra nüfus müdürlüğüne müracaat ettiğini, ama hala cevap alamadığını ileri sürdü.
iha
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2007 Pazartesi 23:47:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?