1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Annesi sayesinde hayata tutundu

Böbrek hastası 10 yaşındaki Yasemin'e annesinden ikinci hayat.

Adana'da yaşayan Feray ve Nurdoğan Köksal çiftinin 10 yaşındaki kızları Yasemin, beş yıl önce rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı.

Yapılan araştırmalar sonucunda küçük kızın böbrek yetmezliği çektiği belirlendi. İlk olarak ilaç tedavisine başlanan Yasemin'in böbrekleri üç ay önce tamamen iflas etti ve doktorlar tarafından diyalize girmesine karar verildi.

Ailenin tek çocuğu olan Yasemin'in diyalize girmesine gönlünün el vermediğini söyleyen annesi Feray Köksal, ilköğretim 4'üncü sınıf öğrencisi kızına böbreğinin nakledilmesini istedi. İki ay önce Antalya'ya gelen Köksal ailesi, Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi'ne başvurdu. Yapılan tetkiklerin ardından kızın doku ve kan grubunun annesiyle uyumlu olduğu saptandı.

Geçen günlerde hastaneye yatırılan küçük kıza annesinden alınan böbrek başarıyla nakledildi. Anne Feray Köksal dün hastaneden taburcu edilirken, Yasemin'in ise bir iki gün içerisinde taburcu edileceğini söyledi.

Annesi sayesinde ikinci kez hayata tutunduğunu belirten minik Yasemin de, en büyük hayalinin çok özlediği okuluna geri dönmek olduğunu anlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2009 Perşembe 11:35:55
Güncelleme :21 Mayıs 2009 Perşembe 11:54:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?