22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Antalya, 5.5'le sallandı

Antalya’nın Kaş İlçesi’nde bu gece meydana gelen 5.5 şiddetindeki deprem Antalya merkez ve ilçelerinde de hissedildi. Deprem sonrası Antalya Devlet Hastanesi çalışanları ve hastaları korku dolu anlar yaşadı.

Depremi hisseden hasta ve yakınları katlardan inerek uzun süre hastanenin bahçesinde beklemek zorunda kaldı. Paniğe kapılan hastane çalışanları doktorlar ve hemşirelerde hastaneyi terk etti. Acil Servis önünde toplanan hasta yakınları ise telefonla servislerde yatan hastalarının durumlarını öğrenmeye çalıştı.

Deprem sırasında servislerde yatan hastalar arasında durumu ağır olanlar ise dışarı çıkamadıkları için korku dolu anlar yaşadıklarını belirttiler.

Depremi hisseden ve hemen dışarı çıktıklarını belirten hasta yakınları, "Biz ilk önce camların sallandığın duyduk. Bir anda herkes koşarak aşağıya inmeye başladı. Çok korktuk" dediler.
Öte yandan hastanenin doğum servisinde de büyük panik yaşandı. Yeni doğum yapan annelerin bebeklerini alarak bahçeye indikleri gözlendi. Hastanenin güvenli olmadığını düşünen hasta ve yakınları ise taburcu olmadan hastaneyi terk etti.

Depremi hastanede yatan eşinden öğrendiğini belirten Ahmet Demir, "Eşim telefonla hastanede deprem olduğunu bana söyledi ve hemen hastaneye geldim. Eşim doğum servisinde yeni doğan bebeğimizle kalıyordu. Ben hastanenin güvenli olmadığını düşündüğüm için bebekle annesini doktorlardan izinsiz başka bir hastaneye götürüyorum" şeklinde konuştu. Olay sonrası doğum servisinde yatan hastaların büyük bir bölümü çocuklarını da alarak hastaneden ayrıldı.

Antalya Devlet Hastanesi geçtiğimiz günlerde hastanenin dayanıksız ve eski olduğunu belirterek hasta sayının azaltılacağını ve bina için ek önlemlerin alınacağını açıklamıştı. Hastanenin durumunu bilen hasta ve yakınları ise bu olayın deprem sırasında daha fazla paniğe yol açtığını söylediler.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2005 Pazartesi 11:30:05
Güncelleme :24 Ocak 2005 Pazartesi 11:33:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?