21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Antalya, kültür ve sanatın başkenti olacak

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, "Antalya'yı Kültür ve Sanat Kenti" yapma hedefi doğrultusunda, Haşim İşcan Kültür Merkezi'nin startını verdi. Antalya Büyükşehir Belediyesi, dev projelerini bir bir hayata geçiriyor.

Eski hal alanına yapılacak Haşim İşcan Kültür Merkezi'nin inşaatı başladı. Kültür merkezinin temeline yapılan dualarla ilk harç konuldu. Mimar Ziya Canbazoğlu tarafından projesi çizilen kültür merkezinin 8 ay gibi kısa bir sürede tamamlanması hedefleniyor.

Toplam 11 bin 59 metrekare inşaat alanına sahip Haşim İşcan Kültür Merkezi, biri zemin olmak üzere 3 katlı olacak. Kültür merkezinde bin ve 700 kişilik iki oditoryum, kulis, fuaye, 4 cep sineması, yönetim birimleri, konservatuar ile 8 sınıf yer alıyor.

Ayrıca, çeviri odaları, fotoğrafçılık, bilgisayar, yabancı dil, rehberlik, heykel, resim atölyeleri, kütüphane, arşiv birimleri, kafeterya ve 177 araç kapasiteli otopark bulunuyor. Modern mimarisiyle dikkat çeken Haşim İşcan Kültür Merkezi, AKM'nin ardından kentin ikinci kültür merkezi olacak. Kültür merkezinin tamamlanmasıyla, kentte ihtiyaç duyulan salon ve sergi alanı açığı büyük ölçüde karşılanmış olacak, bu sayede eski hal bölgesi canlanacak. Antalya kültür ve sanat kenti olma yolunda önemli bir açığını kapatmış olacak. Eski hal alanının diğer kısmına ise alışveriş merkezi yapılması planlanıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2005 Pazartesi 17:30:47
Güncelleme :5 Temmuz 2005 Salı 14:51:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?