22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Antalya: 28 Mart Yerel Seçimleri ve Günlük Derlemeler-1

CHP
CHP'nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ertuğrul Dokuzoğlu ve CHP Genel Baskanı Deniz Baykal geniş katılımlı bir basın toplantısı düzenleyecek(7 Ocak 2004).
...
CHP Merkez İlçe Başkanı Durmuş Atıcı, Orman Bölge Müdürlüğünde mühendisken görevinden istifa ederek, CHP'ye geçen Adem Alkan'ın Varsak belediyesi başkan aday adayı olduğunu belirtti (7 Ocak 2004).
...
Antalya'da CHP'nin Büyükşehir Belediye Başkan adayının Ertuğrul Dokuzoğlu olduğu haberi kesinleşti. Bekir Kumbul'un adaylıktan çekilmesinin ardından ismi Antalya gündemine bomba gibi düşen Antalya Eski Valisi Ertuğrul Dokuzoğlu'nun adaylığı CHP İl Başkanı Ertuğrul Ünal tarafından resmi olarak açıklandı (6 Ocak 2003).
...
Cumhuriyet Halk Partisi İl başkanlığına kongrede yeniden aday olmayarak amacının büyükşehir belediye başkanlığı olduğunu belirten Ümit Uysal, Antalya Eski Valisi Ertuğrul Dokuzoğlu'nun adaylığının kesinleşmesinin ardından bu iddiasından vazgeçmişti. Son günlerde adının Kepez Belediye Başkanlığı için konuşulmasına sert tepki gösteren Uysal, Büyükşehir belediyesinin dışında hiçbir yere aday adayı olmadığını ve bir sonraki seçimlere kadar da herhangi bir açıklama yapmayacağını söyledi (6 Ocak 2003).

AKP
Adalet ve Kalkınma Partisi'nden 28 Mart seçimleri aday adaylığı başvurularında son iki güne girilirken bazı belde ve ilçe belediyelerininin adayları netleşti. İl Başkanı Hamza Taş'ın yaptığı açıklamalara göre; Akparti'nin Kumluca Belediye Başkan Adayı Hüsamettin Çetinkaya, Elmalı Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yapıcı, Tekirova Belediye Başkan Adayı Yusuf Üras, Düzlerçamı Belediye Başkan Adayı Mehmet Bahşi, Döşemealtı Belediye Başkan Adayı Nurettin Dursun oldu (8 Ocak 2004).
...
Adalet ve Kalkınma Partisi Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylarından Turgut Bilgin, Antalya için projelerini basın toplantısıyla anlattı. Bilgin, para yönetiminin iyi bildiğini ve bu tecrübesini kent yönetiminde kullanacağını söyledi. Bilgin, yatırımcıliğı da iyi bildiğini belirterek, kente büyük yatırımlar yapmak üzere yola çıktığını ifade etti (6 Ocak 2003).
...
18 Nisan 1999 Yerel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi'nden Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olan Hasan Moğol, 28 Mart seçimleri için Adalet ve Kalkınma Partisi'nden Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığını parti il binasında düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı (6 Ocak 2003).
...
Adalet ve Kalkınma Partisi'ne resmi başvuru yapan ilk kadın aday Ayşe Baysal oldu. Ayşe Baysal Kaş Belediye Başkanlığı için aday adayı olurken, 4 erkek aday adayıyla yarışa girdi (6 Ocak 2003).

DYP
Doğru Yol Partisi Muratpaşa Belediye Başkan aday adayı Ali Zeybek, son zamanlarda belediyeciliği bilen bilmeyen bir çok kişinin belediye başkanlığına soyunduğunu belirtti (7 Ocak 2004).
...
İl genel meclisine ve belediye meclis üyeliğine aday olacak partililerin yeni çıkan kanunla 31 Aralık 2003 tarihinde görevlerinden istifa etmeleri gerekiyordu. Bu karar doğrultusunda Doğru Yol Partisinde de toplu istifalar yaşandı. İl yönetiminden 11 kişi istifa ederken, Merkez ilçeden 14 kişi aynı gerekçelerle görevlerinden ayrıldı (6 Ocak 2003).

Haber kaynaklari:
Antalya Kent Haber il editoru, Antalya Bulteni, Korfez Gazetesi, Kanal VIP TV, Yeni Alanya Gazetesi, Haber Alanya, Gazete Bir (Ajans Bir), Kemer Gozcu Gazetesi, Liderler.Net ve siyasi partilerdir.
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2004 Çarşamba 00:00:10
Güncelleme :19 Ocak 2004 Pazartesi 21:10:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?