22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Antalya: Anadolu Ateşi felç geçiren çocuğa umut oldu

6 aylıkken tedavisi başlayan; ancak 2 yıl önce Anadolu Ateşi’nin müziklerini dinlerken ilk tepkiyi veren küçük Mehmet, grubun Side ve Konyaaltı Açıkhava Tiyatrosu’ndaki gösterilerini de kaçırmıyor. Küçük Mehmet’in annesi Hülya Zengin, oğlunun tedavisi sırasında fiziksel ve algısal olarak sadece Anadolu Ateşi’nin müziğini dinlerken tepkiler verdiğini fark ettiklerini ve doktorlarıyla birlikte bu konunun üzerine gittiklerini söyledi.


Anadolu Ateşi Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan’ı arayarak CD ve kaset istediklerini söyleyen anne Zengin, "İlk olarak 2 yıl önce Mehmet’in Anadolu Ateşi’nin müzikleri çalarken kollarını ve ayaklarını hareket ettirerek, ilk tepkilerini vermeye başladığını fark ettik. Bunun üzerine Mehmet’in tedavisi için girişimlerde bulunduk. Mehmet, Anadolu Ateşi’nin müziklerine zaman zaman gülerek, korkarak ya da ağlayarak, bazı parçalarda ise hareketlerle tepkiler veriyor. Onun küçücük bir tepki dahi vermesi bizi çok mutlu etti. Bu nedenle Mehmet’i Anadolu Ateşi’nin Side ve Konyaaltı Açıkhava’daki tüm gösterilerine getiriyoruz" dedi. Anadolu Ateşi gösterilerinde Mehmet’in yanında anne-babasının yanı sıra doktorları da bulunuyor. Gösteriler sırasında Mehmet’in tüm tepkileri kamerayla kaydediliyor ve tedavisi de bu tepkiler üzerinde, Anadolu Ateşi müzikleriyle yürütülüyor.

Anadolu Ateşi hayranı olan küçük Mehmet, Konyaaltı Açıkhava Tiyatrosu’nda izlemeye geldiği Anadolu Ateşi’nin Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan ile de büyük bir buluşma gerçekleştirdi. Erdoğan’ı görür görmez kucağına giden küçük Mehmet, bu mutluluğunu da objektiflere gülerek ve çeşitli sesler çıkartarak yansıttı. Zengin ailesi ile görüşen ve Mehmet’in Anadolu Ateşi’nin müzikleri eşliğinde her geçen gün iyiye gittiğini öğrenen Erdoğan, "Mehmet benim dansçım olacak. Bir gün gelecek benim kadromda yer alacak" dedi.

Yeni Ufuklar Özel Eğitim Okulu’nda eğitime başlayan Mehmet’in okul öncesi öğretmeni Ayşe Arıtürk ise, bu tür çocukların sınırlı bir çevrede yaşadıklarını, anne ve babalarından sonra ilk iletişim kurdukları kişilerin kendileri olduğunu söyledi. Arıtürk, "Küçük Mehmet’in Anadolu Ateşi’nin müziklerine çeşitli tepkiler verdiğini öğrendiğimizde, hemen biz de CD ve kasetler temin ederek Mehmet’in okulumuza uyum sağlamasını başardık. Mehmet bilimselliğin yanı sıra Anadolu Ateşi’nin müzikleriyle tedavide adım adım ilerliyor. Seanslarımız sırasında da sadece bu müzikleri dinlettik. 2 hafta gibi kısa bir sürede uyum sorununu çözerek Mehmet’in eğitimine başladık. At ve yunus terapileri bu tür hastalıklar için kullanılıyorsa, biz de Mehmet için Anadolu Ateşi’nin müziklerini kullanırız dedik ve büyük yol katettik. Çünkü Mehmet sadece bu müziklere tepki veriyor. Öncelikli hedefimiz akıcı bir dille konuşmasını sağlamak. Şu anda bazı kelimeleri çok güzel kullanıyor, giderek de eğitime cevap veriyor" diye konuştu.

iha-antalya
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2004 Çarşamba 15:45:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?