21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Antalya: Baykal: Hükümet, hem Atatürk'e hem CHP'ye çattı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirerek, "Başı derde giren siyasetçi ya Atatürk'e ya CHP'ye çatar, bu her ikisine de çattı" dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal partisinin Antalya mitinginde halka hitap etti. Yaklaşık 15 bin kişinin katıldığı Mevlana Kavşağı'ndaki mitingde konuşan Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir savcı gibi dolaştığını iddia etti.

Erdoğan'ın, "CHP'nin kökü bereketsiz" sözlerine yanıt veren Baykal, "Başı derde giren siyasetçi ya Atatürk'e ya CHP'ye çatar. Bu her ikisine de çattı. Neymiş, CHP'nin kökü bereketsizmiş. Sakın onun bunun kökünü kurcalama bunun sonucu iyi olmaz. Birileri sana şu kökünü anlat diyecek ne cevap vereceksin o zaman. Sen geçmişinden kurtulmaya çalışıyorsun. Milli Görüş gömleğini çıkardığını söylüyorsun gömlek çıkarmakla iş bitmiyor. Ne giydiğini de görelim. Sen çıkardın da etrafındaki insanlara çıkar dedin mi? Tarikat şeyhinin eteğinde bağdaş kurup oturmuştun. O mu senin kökün. Bizim alnımız açık başımız dik. Bizim kökümüz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür" dedi.

AK Parti'nin aday seçimlerinde takip ettiği yolu da eleştiren Baykal, "Niğde'de bir AKP otobüsü gördüm. Biz de aynısını yapıyoruz. Adayların fotolarını otobüse yerleştiriyoruz. AKP'nin otobüsünde '84 yıllık karanlığa son vereceğiz' diye yazıyordu. Niğde'de böyle oy istiyorlar. Kendilerini güçlü hissettikleri yerlerde öz adamlarını aday yapıyorlar. Zayıf hissettikleri yerlerde de, acaba burada milleti nasıl uyuturuz diye bakıyorlar. O karanlık değil, senin gözünün kamaşması. Sen karanlık görmek istiyorsan İran'a, Suudi Arabistan'a bak" şeklinde konuştu.
Konuşmasında, geçtiğimiz günlerde Kartal Masonlar Locası'na yapılan saldırılara değinen CHP Lideri Baykal, "Burada parmağı kopan teröristin İGDAŞ'ta çalıştığı ortaya çıktı. Yani İstanbul Belediyesi'nden maaş alan birisi. Acaba bunu kim işe aldı? Kimin ipi kimin elinde buna bakmalıyız" dedi.

ANTALYA-(İHA)
Yayın Tarihi : 20 Mart 2004 Cumartesi 19:19:00
Güncelleme :29 Temmuz 2004 Perşembe 12:41:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?