21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Antalya: Baykal:'AKP çiftçiyi ve köylüyü ezmeye devam ediyor'

Deniz Baykal, beraberindeki çok sayıda milletvekili, Antalya Muratpaşa ve Konyaaltı Belediye Başkanları ile Manavgat İlçesi’nin Taşağıl, Sarılar ve Kızılot beldelerindeki CHP’li Belediye başkanlarını ziyaret etti.

Baykal ve beraberindekiler Taşağıl Belediye Başkanı Şakir Ergin ve partililer tarafından Manavgat’a 30 kilometre mesafede Taşağıl Beldesi sınırlarında karşılandı. Taşağıl Belde Belediye Başkanı’nı makamında ziyaret eden Baykal, Başkan Ergin’den çalışmaları ve beldenin acil çözüm bekleyen sorunları hakkında bilgi aldı. Belediye binası önünde toplanan ve çoğunluğunu kadınların oluşturduğu Taşağıllılar ile sohbet eden Baykal, hayatlarından memnun olup olmadıklarını sordu. Kalabalığın AK Parti iktidarından memnun olmanın mümkün olmadığını, üreticinin ürünü yerinde sayarken her şeye zam geldiğini ileri sürmesi üzerine Baykal, "Sizlere katılmamak mümkün değil. Ama halkımızın büyük bölümü AK Parti’ye oy vererek onları iktidara getirdi. Buna sizler dahil değilsiniz. Sizler en güzelini yaparak Taşağıl’ı CHP’ye kazandırdınız. Seçim propagandalarında çiftçiyi köylüyü ülkenin efendisi ilan edenler şimdi tanımazdan gelip ezmeye başladılar" diye konuştu.


Taşağıl’dan sonra Baykal’ın ikinci durağı Sarılar Beldesi oldu. Sarılar Beldesi’ne girişte Belediye Başkanı Mustafa Erkan Ersoy ve beraberindeki belde sakinleri tarafından karşılanan Baykal, Belediye binasında kısa bir görüşme yaptıktan sonra Manavgat Şelalesi’ne geçti. Baykal’a şelalede bulunan yerli turistler sevgi gösterisinde bulundular. Baykal Belediye Başkanı Ersoy ile birlikte ayakkabısını çıkarıp Manavgat Irmağı’nda yürüdü ve basın mensuplarına poz verdi.


Baykal’ın Manavgat’taki son durağı ise Kızılot Beldesi oldu. Kızılot Beldesi’nde Belediye Başkanı Mustafa Keçer ve partililer tarafından sevgi gösterileri ile karşılanan Baykal, Belediye’nin bahçesindeki dev meşe ağacının gölgesinde belde sakinleri ile sohbet etti. Başkan Keçer’in, "Bizim belediyemizin kimseye borcu yok. Ne sigorta borcu ne İller Bankası’na, Allah’ın kuluna borcu yok. Hizmeti borçlanarak herkes verir. Önemli olan borçsuz olarak hizmet vermektir" sözleri üzerine Başkan Keçer’i kutlayan Baykal, "İşte tüm CHP’li belediyeler gibi örnek alınacak bir belediye ve belediye başkanı kendilerini kutluyorum" dedi.
Uzun süre burada belde halkıyla sohbet eden Baykal, basın mensuplarının Van Valisi’nin yaptığı basın toplantısı konusundaki sorularına cevap vermezken, orman işçilerine Türkiye genelinde Hak-İş’e geçmeleri konusunda hükümet ve bakanlık tarafından yapılan baskıların doğru olmadığını, kimsenin böyle bir hakkı bulunmadığını ileri sürdü.

iha-antalya
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2004 Salı 11:56:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?