22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Antalya: Bedava prezervatif utandırdı...

Eczacıbaşı firmasının düzenlediği kampanya çerçevesinde Konyaaltı plajında ve Antalya sokaklarında ücretsiz prezervatif dağıtıldı. Bazı vatandaşlar 3-5 adet prezervatif alırken, çoğu kişi utanarak dağıtım elemanlarını görmezden geldi.


İnsanları cinsel yolla bulaşan hastalıklara karşı uyarmak ve kondom kullanımının önemini anlatmak amacıyla düzenlenen kampanya çerçevesinde Antalya, Bodrum ve Çeşme’de 75 bin adet prezervatif dağıtılacak. Kampanyanın Antalya ayağında Konyaaltı plajı ve Cumhuriyet Meydanı’nda prezervatif dağıtımı yapıldı. Bazı vatandaşlar 3-5 adet prezervatif alırken, çoğu kişi utanarak dağıtım elemanlarını görmezden geldi. Gençlerin kampanyaya ilgi gösterdiği gözlenirken, özellikle bayanlar prezervatif dağıtıldığını görünce almamak için hızla uzaklaştı. Prezervatif yanında tişört, not defteri, bandana, raketboll gibi hediyeler dağıtıldığını gören bazı vatandaşlar ise sadece hediye isteyerek prezervatife ihtiyaçları olmadığını söylediler. Cumhuriyet Meydanı’nda ise turistler prezervatif dağıtımına ilgi gösterdi.


Organizasyon Sorumlusu Tan Erel, Okey marka prezervatifi tanıtmanın yanında geniş kapsamlı bir bilinçlendirme kampanyası düzenlediklerini belirtti. Erel, "Gençleri cinsel yolla bulaşan hastalıklara karşı uyarmak ve bilgilendirmek amacıyla düzenlenen kampanya süresinde 75 bin adet prezervatif dağıtacağız. 8 kişilik ekibimiz gece ve gündüz plajda prezervatif dağıtımı yapıyor. Antalya’dan sonra Bodrum ve Çeşme’de de kampanya devam edecek. İnsanların yaklaşımı genellikle olumlu. Meraklı ve ilgililer. Bazen ilginç durumlarla karşılaşıyoruz. Kondomun ne olduğunu bilmeyen insanlar bile var" diye konuştu.

iha-antalya
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2004 Cuma 16:56:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?