21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Antalya: Dış Hatlar Terminali bu yıl 5.5 milyon turist bekliyor

Antalya Havalimanı Dış Hatlar Terminali bu sezon 5.5 milyon turist bekliyor. Geçen yıl 4.5 milyon turist geldiğini belirten Antalya Havalimanı Dış Hatlar Terminali İşletmeciliği Genel Müdürü Naci Alın, "Bu yıl geçen yıla oranla yüzde 15-20 oranında bir artış bekliyoruz. Her türlü hazırlığımızı yaptık. Tedbirlerimizi aldık" dedi.

Türkiye’ye komşu ülkelerde ve dünyanın çeşitli yerlerinde yaşanan savaş ve terör olaylarının turizm hareketliliğini etkilediğini ifade eden Alın, "Bizim ülkemiz bu konuda güvenli bir ülke durumunda. Biz de terminal işletmeciliği olarak araştırma ve eğitim çalışmalarıyla personelimizi daha duyarlı ve bilinçli duruma getirmeye çalışıyoruz. Ayrıca turizmde yeni pazarlara girilmesi, ülkemize geçen yıla oranla yüzde 20 ve daha fazla turistin gelmesini sağlayacaktır" diye konuştu.

Alın, Antalya Havalimanı’nda çalışan personele yönelik düzenlenen "Sivil Havacılık Güvenliği, Havacılık Şirketleri Güvenliği" kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere törenle sertifika verdi.

ANTALYA-(İHA)
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2004 Cumartesi 18:39:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?