21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Antalya: La Scala Bale topluluğu Antalya'da

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü'nce gerçekleştirilen 11. Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali kapsamında 16-17 Temmuz tarihlerinde La Scala Tiyatrosu Bale Topluluğu sahne alacak.
11. Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali kapsamında, Milano'da faaliyetlerini sürdüren La Scala Tiyatrosu Bale Topluluğu, ilk kez Türkiye'ye geliyor. Ünlü İtalyan topluluk, kapanış eseri olarak W. Shakespeare'in ünlü eseri 'Bir Yaz Gecesi Rüyası'nı F. Mendelssohn'un müzikleriyle Aspendos Antik Tiyatrosu'nun büyülü atmosferinde sahneleyecek. Eserin başrollerini, La Scala Tiyatrosu Bale Topluluğu'nun baş dansçıları Marta Romagna ve Gilda Gelati, Alessandro Grillo ve Mick Zeni, Riccardo Massimi ve Maurizio Licitra, diğer rolleri ise Laura Caccialanza, Sabrina Brazzo, Vittorio D'amato, Massimo Dalla Mora, Michele Villanova, Gianni Ghisleni, Sophie Sarrote, Sabina Galasso, Matteo Buongiorno, Matthew Endicott, Biagio Tambone, Camillo Di Pompo, Maria Francesca Garritano paylaşıyorlar.
Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü Orkestrası ve Antalya Devlet Opera ve Balesi Korosu tarafından seslendirilecek olan eserde, Biagio Tambone tarafından çalıştırılan İkizler Bale Okulu öğrencileri de sahne alacak.
iha-antalya
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2004 Perşembe 14:35:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?