22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Antalya: Minibüs ve otobüs güzergahları değişti

Kent içindeki trafik akışını daha düzenli hale getirmek için kolları sıvayan İl Trafik Komisyonu minibüs ve otobüs güzergahlarında değişiklik yoluna gitti.İl Trafik Komisyonu’nun kararı gereğince otobüs ve minibüs hatları hakkındaki uygulamaya göre, 10 Ocak Cumartesi gününden itibaren Atatürk ve Işıklar Caddesi’ni kullanan minibüslerin tamamı bu hattan çekiliyor. Toplu taşıma hizmeti ise bu bölgelerde Özel Halk Otobüsleri tarafından sağlanacak.

Minibüsler, Atatürk ve Işıklar Caddesi yerine Ali Çetinkaya Caddesi’nde bulunan minibüs yolunu kullanarak doğu istikametine devam ediyor.Işıklar Caddesi’nden Lara Bölgesine gidecek minibüslerse bundan böyle, Ali Çetinkaya Caddesi’ndeki minibüs yolunu kullanarak Burhanettin Onat Caddesi üzerinden Lara bölgesine yolcu taşıyacak.

Sağlık Vakfı Hastanesi ile Valilik arkasında bulunan Cengiz Toytunç Caddesi’ni kullanan minibüslerin tamamı, bu hattan çekiliyor. Doğu Garajı yönünden gelen minibüsler, Balbey Camii kavşağından sağa dönüp İsmet Paşa Caddesi’ne girecek. Milli Egemenlik Caddesini kullanarak Güllük Caddesi’ne ulaşacak. Yapılan güzergah değişikliğiyle birlikte minibüsler İsmet Paşa Caddesi ve Milli Egemenlik Caddesi’ndeki tüm duraklarda yolcu indirip bindirebilecek. Balbey Camii karşısından , Valilik arkası ve Güllük Katlı Otoparkı’na kadar olan Cengiz Toytunç Caddesi güzergahında toplu taşımacılık hizmeti otobüslerle yapılacak.

Kent merkezinde toplu taşıma hizmeti veren Özel Halk Otobüslerinin güzergahlarında ki değişiklik ise şöyle; İsmet Paşa Caddesi’ni kullanarak Şarampol Caddesi’ne giden otobüsler, İsmet Paşa Caddesi, 467. Sokak, Eski Mezarlık Yanı ve Adnan Menderes Bulvarı’nı kullanarak Şarampol Caddesi’ne gidecekler. Yapılan değişiklik sonrasında otobüsler sadece Kız Meslek Lisesi Arkası ve İsmet Paşa Caddesi’nden Eski Mezarlığa çıkış yolu üzerindeki 467. sokakta bulunan tüm durakları kullanabilecekler.
il editörü ve Kanal VIP
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2004 Cuma 00:00:12
Güncelleme :12 Ocak 2004 Pazartesi 11:23:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
selo87 IP: 85.154.193.xxx Tarih : 6.11.2009 01:36:33

 dolmuslari deyil halh otobuslerini kaldirin  tabi onlar emliyete calisiyor para geliyor onlardan onlari kaldiramasiniz   garibanlarla uğrasacaksiniz