21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Antalya: 'Seçimkondu' yıkımları tam gaz devam ediyor

Antalya’da, yerel seçimler öncesi kaçak olarak yapıldığı gerekçesiyle başlatılan seçimkondu yıkımları sürüyor. 3 gün önce başlayan yıkım çalışmaları, bugün Habipler Mahallesi’nde devam etti.

Yoğun güvenlik önlemleri altında gecekonduların bulunduğu sokaklara giren belediye yıkım ekipleri, ev sahiplerinin ve mahalle sakinlerinin tepkileriyle karşılaştı. Gecekondusunun yıkılmasına karşı koymak için çevik kuvvet barikatını aşmaya çalışan bir kadın, sinir krizi geçirip bayıldı. Yaklaşık 10 dakika sonra olay yerine gelen Kepez Belediyesi ambulansına konulan kadın, bir süre sonra sakinleştirildi. Polise güçlük çıkaran başka bir kadın da polis tarafından gözaltına alınmak istendi. Ancak yakınları tarafından kurtarılıp, yıkım bölgesinden uzaklaştırıldı. Gecekondu sahipleri ve çocukları yıkımı gözyaşları arasında izlerken, mahalle sakinlerinin teskin etmeye çalıştığı gözlendi.

Habipler Mahallesi’nde kaçak olarak yapılan bir işyerinin yıkımı sırasında ilginç görüntüler oluştu. Ekipler, işyeri girişinde asılı ’Bismillahirrahmanirrahim Allah’ın Dediği Olur’ yazılı tabelayı vinç yardımıyla çıkardıktan sonra yıkıma başladı.

ANTALYA-(İHA)
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2004 Çarşamba 16:52:10
Güncelleme :14 Nisan 2004 Çarşamba 23:58:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?