22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Antalya: Türel görevi devraldı

Bugün öğle saatlerinde devir teslim töreni için Büyükşehir Belediyesi'ne gelen Menderes Türel, belediye önünde bekleyen AK Parti'li meclis üyeleri, partililer ve personel tarafından alkışlarla karşılandı. Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Bekir Kumbul da Türel'i kapıda çiçeklerle karşıladı. Devir teslim töreni için Kültür Salonu'na geçen Kumbul kalabalığın arasında ilerlerken, Türel'e yol açtı. Salonu dolduran kalabalık tarafından ayakta alkışlanan Kumbul ve Türel, izdiham nedeniyle güçlükle oturacakları yere ulaştılar.

Törende konuşan Kumbul, 5 yıllık icraatlerini anlatarak, bütçe ve borçlar hakkında bilgi verdi. Kumbul, göreve başladığında bütçenin yüzde 35'inin personel giderlerine ait olduğunu belirterek, 'Görevimiz süresince personel sayısını azaltıp, emekliye ayrılanların yerine alım yapmayarak personel giderlerini yüzde 22 seviyesine düşürdük. Büyükşehir Belediyesi, Hazine'ye olan borçları itibariyle en az borcu olan belediyeler arasında orta sıralarda bulunuyor. Belediye Başkanı seçilen ve Ticaret Odası Başkanı olduğu dönemde birlikte çalıştığımız, çok sevdiğim kardeşime tavsiyelerde bulunmak istedim. Kendisine, her zaman yardımcı olacağımı bilmesini isterim' diye konuştu.

Başkan Türel ise konuşmasında, 'Saygı duyduğum biri olan Kumbul'a tavsiyeleri için teşekkür ederim. Koltuğa oturduğumda ilk talimatım, hiçbir personelin yerinin değiştirilmemesi ve fazladan alım yapılmaması olacak' dedi.

Birbirleriyle tokalaşan Kumbul ve Türel daha sonra birlikte Belediye Başkanlığı makam odasına geçtiler ve Kumbul görevi Türel'e devretti. Devir sırasında alt kademe Kepez Belediye Başkanı seçilen AK Parti'li Erdal Öner, AK Parti İl Başkanı Hamza Taş ile AK Partili Meclis Üyeleri de hazır bulundular.

Öte yandan törende, AK Partili Kadın Kolları üyelerinin fotoğraf çektirme isteğini kıramayan Başkan Türel, kadınlar arasında sıkışarak zor anlar yaşadı.

Türel, devir teslim töreni sonrasında kendisini kapıda karşılayan Bekir Kumbul'u belediye binası önünde çiçeklerle uğurlayıp, makam otosuyla evine gönderdi.

(IHA)
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2004 Perşembe 21:47:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?