21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Antalya: Yıkıntıların arasında kitaplarını ve kedisini aradı

Antalya’da alt kademe Kepez Belediyesi sınırlarındaki kaçak gecekonduların yıkımında, aile dramı yaşandı.

Yaklaşık 2 ay önce Santral Mahallesi’nde yaptıkları gecekonduda yaşayan Yüksel ailesinin evi, bugün kaçak olduğu gerekçesiyle Kepez Belediyesi yıkım ekipleri tarafından yerle bir edildi. Yüksel ailesinin 14 yaşındaki kızı Nesibe ile küçük kardeşi Nesrin, polisle birlikte gelen yıkım ekiplerinin uyarısı üzerine ders kitaplarını ve okul çantalarını alıp evden çıktılar. Fatma Parıltı İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi Nesibe, evlerinin yıkılmasını gözyaşları arasında izlerken, yerle bir olan gecekondunun enkazı arasında ’Maviş ’adını verdiği kedisini aradı.
Bir kıraathanede çalışarak ailesinin geçimini sağlayan Ramazan Çavuş Yüksel, 2 ay önce Santral Mahallesi’ne bir gecekondu yapıp, yerleşti. Çevik kuvvet ekipleri ile birlikte Yüksel ailesinin gecekondusuna giden yıkım ekipleri, evin boşaltılmasını istedi. Belediye görevlilerinin yardımıyla evdeki eşyaların çoğu dışarıya çıkartıldı. Dışarıda oyun oynayan Nesibe ve Nesrin kardeşler koşarak evlerine gelip, yıkım için kepçenin yaklaştığı gecekonduya girdiler. Nesibe ve Nesrin ders kitaplarını ve okul çantalarını alıp evlerinden çıktılar. Gözyaşları arasında evlerinin yıkılmasını izleyen Nesibe, yerle bir olan gecekondunun enkazı arasında ’Maviş’ adını verdiği kedisini aradı.

Doğuştan sağ ayağı ve kolundan engelli olduğu öğrenilen Nesibe, kitaplarının çoğunu alamadığını belirterek, "Evde televizyon izliyordum. Yıkım ekiplerinin geleceğini söylediler. Yıkım ekipleri gelince çantamı ve kitaplarımı aldım. Çoğunu da alamadım. İnşallah çıkartmışlardır. Evimiz de yıkıldı. Şimdi ne yapacağımızı bilmiyorum" diye konuştu.

ANTALYA-(İHA)
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2004 Cuma 15:19:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?