1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Antalya 10 projeye merhaba dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gazze'de yaşananlarla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, savunmasız kadın ve çocukların ahının yerde kalmayacağını belirterek, "Bu gidiş gidiş değil.Er ya da geç hak egemen olur" dedi.
Eşi Emine Erdoğan, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile birlikte Antalya'ya gelen Başbakan Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende 10 projenin toplu açılışını yaptı.

Törende yaptığı konuşmasında Gazze'de yaşananların bir insanlık olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, "Bu gidiş, gidiş değil. Yanına bazı yandaşlar, destek verenler bulabilirsiniz ama hiçbir zaman hak yerde kalmaz. Er ya da geç hak egemen olur. Savunmasız kadınların ve çocukların ahı yerde kalmayacaktır" dedi. Türkiye'nin de üyesi olduğu BM Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesinin veto hakkının olduğunu hatırlatan Başbakan Erdoğan, geçici üyelerin veto yetkisi olmadığını söyledi.

"Tabii ki bizler de dünyada dolaşıp anlatacağız" diyen Başbakan Erdoğan, konuyla ilgili olarak Suriye, Ürdün, Mısır ve Suudi Arabistan ziyaretlerinin ardından bu akşam da batılı ülkelerle telefon görüşmeleri yapacağını söyledi. "Öfke ile kalkan zararla oturur" diyen Başbakan, "Biz öfke ile kalkanlardan değil, akılla, bilgiyle, tecrübe ile kalkacağız. Bu duyarlılığı olan ülke olarak, Türkiye olarak bu süreci devam ettireceğiz" şeklinde konuştu.

"BİZ TARİH VERİRİZ, VERDİĞİMİZ TARİHTE BİTİRİRİZ"

Törende yaptığı konuşmada Antalya'nın Akdeniz'in incisi, denizin, kumsalın, güneşin kenti olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, yaptıkları yatırımlarla Antalya'nın değiştiğini belirtti. Hizmet konusunda henüz yolun başında olduklarını ve yola devam edeceklerini kaydeden Başbakan Erdoğan, kente kazandıracakları daha pek çok proje olduğunu söyledi. Antalya'nın bir Türkiye kenti değil, dünya kenti olarak ismini yazdıracağını söyleyen Erdoğan, sadece Antalya'ya hükümet olarak yapılan yatırımın 5 katrilyon olduğunu bildirdi.

Ülkenin her bir şehrinin değerlerini öne çıkaracaklarını belirten Başbakan Erdoğan, toplu açılışlar yaptıklarına dikkat çekti. Önceki dönemde projelerin temellerinin atıldığını ve öylece kaldığını dile getiren Başbakan Erdoğan, "Bizden önceki iktidarlar Ankara'dan çıkmaya üşenirlerdi" diye konuştu. İktidarları döneminde 10-20 yıl önce başlatılmış ve yarım kalmış yatırımları ele aldıklarını belirten Başbakan Erdoğan, bunları tamamladıklarını söyledi. Antalya-Alanya karayolunun temelinin 15 yıl önce atıldığını hatırlatan Başbakan Erdoğan, karayolunun kendi iktidarları döneminde tamamlandığını anlattı. Başbakan Erdoğan "Biz tarih verir, verdiğimiz tarihte bitiririz" dedi.

AYNI ANDA 10 PROJE AÇILIŞI

Kentin 10 projesinin açılışı aynı anda gerçekleştirilirken, Çallı Kavşağı'nı Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Antray'ın açılışını ise Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım yaptı. Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu arıtma tesisinin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler Aksa Enerji'nin, Antalya Milletvekilleri Abdurrahman Arıcı ile Sadık Badak ise Yenidoğan Mahallesi'ndeki doğalgaz evsel bağlantı projesinin açılışını gerçekleştirdi. Kaleiçi alt ve üst yapı çalışmasının açılışının da yapıldığı törende suda ışık gösterisi de Antalyalıları büyüledi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2009 Pazar 19:11:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?