16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Antalya 40 derece!

BİR KENTİN SICAKLA MÜCADELESİ

Hava sıcaklığının 40 derece, nem oranının yüzde 80'e ulaştığı Antalya'da, yaz aylarının en bunaltıcı günleri yaşanıyor. Kente gelen turistler ve vatandaşlar sahile akın etti.

Dünyada güneşi, kumu ve denizinin yanı sıra tarihi dokusu ile de Türk turizminin gözbebeği Antalya, yaz aylarının en sıcak günlerini yaşıyor.

Yılda 10 milyon turisti misafir eden Antalya'da hava sıcaklığı 40 dereceye, nem oranı yüzde 80'lere ulaştı.

Atatürk'ün 'Hiç şüphesiz ki Antalya dünyanın en güzel yeridir' sözüyle övdüğü Antalya'da vatandaşlar, ünlü Konyaalltı ve Lara plajları ile su parklarına akın etti. Binlerce kişinin girdiği denize bazı Antalyalılar 'kirli' olduğu düşüncesiyle girmedi. Genelde Rus ve İranlı turistlerin tercih ettiği su parklarında tatilciler eğlenceli saatler geçirdi. Dalga havuzunda deniz keyfi yaşayan tatilciler arasında yer alan çarşaflı İranlı turistler de dikkat çekti. Yörükler ise yaz aylarının sıcağından yaylalara çıktı.

HAYVANAT BAHÇESİNDE ÖZEL HAVUZ OLUŞTURULDU

Antalya'nın kavurucu sıcakları hayvanları da bunaltıyor. Türkiye'nin en büyük hayvanat bahçelerinden olan Antalya Hayvanat Bahçesi'nde hayvanların sıcaktan korunmaları için özel havuz oluşturuldu. Ayı, aslan ve kaplanlar kendileri için oluşturulan özel havuzlara girerek serinliyor.

Yıllardır hayvanat bahçesinin sakini olan 'Garip' isimli ayı, havuz keyfini doyasıya yaşadı. Hortum ile serinletilmeyi çok seven Garip, vatandaşların ilgisini topladı. Hayvanat bahçesinde bulunan deve kuşu ve geyikler de bakıcıları tarafından her saat başı hortumla serinletiliyor.

BİR KENTİN SICAKLA MÜCADELESİ
BİR KENTİN SICAKLA MÜCADELESİ
BİR KENTİN SICAKLA MÜCADELESİ
İHA
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2010 Perşembe 10:10:05
Güncelleme :22 Temmuz 2010 Perşembe 15:06:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?