1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Antalya 40 dereceyi gördü!

Türk turizminin vitrini olan ve her yıl değişik ülkelerden binlerce turisti ağırlayan Antalya'da hava sıcaklığı 40 dereceyi buldu.

Antalya'nın sıcak bir kent olduğunu bile bile geldiklerini söyleyen Alman ve İngiliz turistler, "Biz zaten güneş için geldik" diyor.

Serinlemek için bol sıvı tükettiklerini söyleyen, güneşten korunmak için krem kullandıklarını anlatan turistlerin keyfini ne nem ne de sıcak bozamıyor. "Bir elinde soda bir elinde kola, umurumda mı hava" diyen turistler, kısıtlı günlerini en güzel şekilde geçirmek için ellerinden geleni yapıyor.

GÜNEŞ İÇİN GELDİK

Almanya'nın Dusseldorf kentinden gelen Kurt Dackmann, Karen Kurt ve Schweiger Ballac ile Münih'ten gelen Emily Hugar da aşırı sıcağın zaman zaman rahatsızlık verdiğini söyleseler de hallerinden hayli memnun olduklarını belirtti.

"Sıcak olduğunu bilerek geldik, yani zaten güneş için geldik" diyen Almanlar, güneş kremi ile korunduklarını, öğle saatlerinde gölgede kalmaya özen gösterdiklerini ve bol sıvı tükettiklerini belirtiyor. Antalya'da olmaktan büyük keyif duyduklarını anlatan bir Alman turist, tatil boyunca güneş ve denizin tadını çıkardıklarını söyledi.

Türkiye'ye ikinci kez gelen İngiliz Vanessa Connely ile John Cooper da Alman turistlerden farklı düşünmüyor. Türkiye'ye ilk kez geçen yıllarda gelen ve Bodrum'da tatil yapan çift sıcak havadan rahatsız olmadıklarını bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2009 Cuma 16:58:22
Güncelleme :12 Haziran 2009 Cuma 17:01:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?