15
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Antalya alevler içinde!

Yangında 10'nun üzerinde ev yandı, onlarca ev boşaltıldı ve çok sayıda hayvan telef oldu.

Antalya-Isparta Karalayolu üzerindeki Gebiz vadisi Kayadibi köyü yakınlarında, yaklaşık 100 hektarlık alanda çıkan orman yangınında 10'nun üzerinde ev yandı, onlarca ev boşaltıldı ve çok sayıda hayvan telef oldu. Yangına sebep olduğu iddiasıyla 1 kişi gözaltına alındı.


Edinilen bilgiye göre, Antalya-Isparta Karayolu üzerindeki Karaöz beldesine bağlı Kayadibi köyü yakınlarındaki Gebiz vadisinde saat 16.00 sıralarında orman yangını çıktı. Yaklaşık 100 hektarlık bir alanda ve Kızılçam ormanlarının bulunduğu bölgede devam eden yangına Antalya Orman Bölge Müdürlüğü'ne ekipleri hızla müdahale etti. Sarp arazi ve rüzgar nedeniyle genişleyen alevlere 4 uçak, 6 helikopter, 20 arazöz ve 200 işçiyle müdahale edilirken, Fetihye - Denizli ve Mersin'den takviye helikopter ve söndürme uçağı istendi.


Alevler, yaklaşık 2 saat sonra Kayadibi Köyü'nün 150 nüfuslu Yenice Mahallesi'ne sıçradı. Kısa sürede boşaltılan evler, alevler arasında kaldı. 10'nun üzerinde ev zarar görürken, çok sayı küçükbaş hayvan telef oldu. Köy camisi de yanarken, insanlar yanan evlerinin önünde feryat etti. Çiftçiler, seralarının yanışını gözyaşlarıyla izledi. Yangınla ilgili kriz masası kurulurken, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak da yangın bölgesine gelerek yetkililerden bilgi aldı.


Öte yandan, yangına sebep olduğu iddiasıyla Mustafa S. Adlı bir kişi, jandarma tarafından gözaltına alındı. Mustafa. S. Yenice mahallesinde mandıra yapımıyla uğraşırken demir kesme makinesinin kıvılcım çıkardığı ve yangının o nedenle çıktığı ileri sürüldü.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2010 Perşembe 20:59:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?