1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Antalya Arena'nın inşaatı durdu

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası maçlarının oynanacağı Antalya Arena'nın inşaatı durdu. Müteahhit firma yaşanan belirsizliğin ardından arena sahasındaki personel, malzeme, araç gereçlerini geri çekti ve inşaat çalışmalarını durdurdu.

Maçların Antalya'da oynanması zora girerken, paralarının bulunmadığını bildiren Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, arenanı hükümetin 25 milyon euro göndermesi durumunda Arenanın şampiyona öncesinde yetişeceğini söyledi. Müteahhit firma sözleşme gereği alacaklarının 50 milyon TL civarında olduğunu söylerken, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, müteahhit firmaya olan borcun 13 milyan TL olduğunu açıkladı. Firma ve belediye arasındaki uzlaşma görüşmeleri devam ediyor.

PERSONEL VE ARAÇ GERECİ ÇEKTİ

Antalya Arena'nın inşaatını yapan müteahhit firma Koçoğlu A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Koçoğlu, "Yaşanan belirsizliklerden dolayı inşaat çalışmalarını durdurduk. Personelimizi, araç ve gereçlerimizi inşaat sahasından çektik. Salonun tamamlanması için gerekli para bugün bize verilse 24 saat çalışır salonu şampiyona öncesine yetiştiririz. Ama bu belirsizlik ortamında ne olur bilemiyorum. Antalya ve Türkiye için kötü örnek oldu" dedi.

MASRAFLARINI İSTEDİ

Bugüne kadar yaptıkları harcamaların 50 milyon TL'nin üzerinde olduğunu bildiren Koçoğlu, yapılan anlaşmalar gereği bu paranın belediye tarafından kendilerine ödenmesi gerektiğini bildirdi. Koçoğlu, önce sulh yolunu kullanacaklarını, paranın ödenmemesi halindeyse yargıya başvuracaklarını söyledi. Salonun yapılacağı alandaki inşaat çalışmaları müteahhit firma tarafından durdurulurken, Akaydın, salon inşaatının tamamlanabilmesi için topu hükümete attı.

TOPU HÜKÜMETE ATTI

Akaydın, "Spor tesisi yapma işi belediyenin değil Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün görevi, kaynak yaratıp bu salonu yapması lazım. Paramız yok, spor salonu yapma görevimizin yok ancak kaynak yaratılsın yapalım. Hükümetin göndereceği 30 milyon Avro ile sorun çözülür. Devletin bu parayı verecek gücü de var. Para gelsin salon yapılır. Siyaseten engel olunuyorsa yanlış olur. FIBA maçların Antalya'da oynanmasını istiyor" diye konuştu.

Şampiyona maçlarının Antalya yerine başka bir ilde oynanacak olmasına üzüleceğini söyleyen Akaydın, "FİFA'nın başka bir ilde oynanmasına izin vereceğini zannetmiyorum. Antalya olmazsa başka bir yer de olmaz. Salonun bugüne kadar yapılamaması merkezi hükümetin ve benden önceki belediye yönetiminin hatası. Belediye olarak müteahhit firmaya 15 milyon TL borcumuz var. Bu bizim namus borcumuzdur" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2009 Salı 17:51:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet türe IP: 78.161.142.xxx Tarih : 10.06.2009 09:35:27

yapar yapar...... yaparsa hoca yapar. antalyayı mahfetmek için elinden geleni yapar