1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Antalya Barosunda eylem şoku!

ANTALYA BAROSUNDA EYLEM ŞOKU

Antalya Barosu tarafından 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz ve YARSAV Eski Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'na insan hakları ödülü verilmesine tepki gösteren bazı avukatlar sloganlar atarak salonu terk etti.

Antalya Kültür Merkezi'nde Antalya Baronun 'İnsan hakları ve hukukun üstünlüğünü, kararları ve uygulamaları ile savunmuş ve korumuş, hukukun onurunu ve bağımsızlığını koruyan niteliklere sahip, uygulamalarıyla demokratik rejime katkı koymuş avukat, hakim ve savcılara' verilen ödüller için tören düzenlendi. Baro tarafından 2009 Hukuk ve İnsan Hakları Ödülü Törenine Ömer Faruk Eminağaoğlu ile Ömer Kavilli katılırken, Osman Kaçmaz mazereti nedeniyle katılamadı.

Törende konuşan Antalya Barosu İnsan Hakları Merkezi Başkanı Baştuğ Çalışır, "Ödül alanları ve verenleri tarih kaydetmiştir. Antalya Barosu Türkiye'nin 4. büyük barosudur. Büyük bir baro olduğunu söylemek Türkiye'nin bir büyük barosu gibi davranmayı da gerektirir" dedi.

Çalışır'ın ardından Antalya Baro Başkanı konuşmak için kürsüye çıktığında izleyici koltuklarında oturan avukatlar ödül verilen isimlere tepki gösterdi. Eminağaoğlu'nun ve Kaçmaz'ın, adında hukuk ve insan hakları ismi bulunan ödül verilmesini protesto eden avukatlar alkışlar ve sloganlar eşliğinde salonu terk etti. Protestolar sırasında Eminağaoğlu'nun hiçbir tepki vermemesi dikkat çekti.

Çıkışta Antalya Barosu avukatları adına açıklama yapan Mustafa Özmen, ödül verilen isimlerin baroya kayıtlı avukatların görüş ve onayı alınmadan Antalya Barosu Yönetim Kurulu kararıyla belirlenmesini eleştirdi. Ödüllerin kamuoyunda hukukçu kimlikleri tartışılan Ömer Faruk Eminağaoğlu ve Osman Kaçmaz'a verilmesini onaylamadıklarını belirten Özmen, "Antalya Barosu avukatlarına sorulmadan, baro yönetimi tarafından meslektaşlarımızın cep telefonlarına gönderilen mesajlarda bile kimlikleri gizlenen kişilere

ödül verilmesi baromuzun kamuoyunda saygınlığını tartışılır hale getireceği gibi, avukatlarımız arasındaki birlik ve dayanışmayı da bozacaktır" dedi.

ANTALYA BAROSUNDA EYLEM ŞOKU
ANTALYA BAROSUNDA EYLEM ŞOKU
ANTALYA BAROSUNDA EYLEM ŞOKU
ANTALYA BAROSUNDA EYLEM ŞOKU
İHA
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2009 Cumartesi 18:04:03
Güncelleme :26 Aralık 2009 Cumartesi 21:38:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?