1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Antalya basınının acı kaybı

Akdeniz Konyaaltı Gazetesi’nin imtiyaz sahibi ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti üyesi Hasan Tahsin Coşkun, geçirdiği kalp krizi sonucu bu sabah hayatını kaybetti. Coşkun’un cenazesi Pazartesi günü toprağa verilecek.

Akdeniz Konyaaltı Gazetesi’nin imtiyaz sahibi Hasan Coşkun, dün akşam geçirdiği kalp krizi sonucu bu sabah hayatını kaybetti.

 Dün gece saat 22.00 sıralarında kalp krizi geçirerek Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılan Coşkun, bu sabah 08.45’te fenalaştı. Coşkun, doktorların yaptığı müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Coşkun’un cenazesi Pazartesi günü Muratpaşa Camisi’nde öğle namazının ardından kılınacak cenaze namazından sonra Andızlı Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

GAZETECİLİKTEN VAZGEÇMEDİ
Antalya Büyükşehir Belediyesi basın müşavirliğinden emekli olan Coşkun, Şelale ve Yeni İleri gazetelerinde çalıştıktan sonra emekliliğinin ardından Meydan Gazetesi’ni kurdu. Daha sonra uzun yıllar ART televizyonunda program ve habere müdürlüğü yapan Coşkun, ART’den ayrıldıktan sonra kendi gazetesi olan Konyaaltı Gazetesi’ni kurdu. Konyaaltı Gazetesi’ni devreden Coşkun, basın hayatına imtiyaz sahibi olduğu Akdeniz Konyaaltı Gazetesi’nde devam etti. 5 Şubat 1957 Antalya doğumlu olan Coşkun, evli ve 2 çocuk babasıydı. Coşkun, Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nin de üyesiydi.

SON YAZISINDA ESNAFI ELE ALDI
Geçirdiği kalp krizi sonucu hayata veda eden Coşkun, Antalya’nın bir haber sitesine de köşe yazmaya devam ediyordu. Coşkun, 20 Haziran 2009 tarihli “Saygıdeğer vekillerim” başlığını taşıyan ve ekonomik kriz yüzünden zor günler geçiren esnafın derdini kaleme aldığı yazısında, işyerine haciz gelen esnafın vergi dairesi başkanının odasından nasıl kovulduğunu anlatmıştı. Coşkun, milletvekillerine mesaj vererek bitirdiği yazısında “Sayın vekiller, esnafın derdi binken, bir de kendisini kovan vergi dairesi müdürünü görmesinin ne demek olduğunu sizlerin yorumlarına bırakıyorum” dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2009 Cumartesi 17:22:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?