22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Antalya Belediyesi'nden kültür atağı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültürel Hizmetler Daire Başkanlığı’nın 2004-2005 Kültür ve Sanat Etkinlikleri, Yenimahalle Semt Evi’nde yapılan törenle başladı.

Törene Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, Konyaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, İl Milli Eğitim Müdürü Menderes Bulut ile mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Büyükşehir Belediyesi 2004 – 2005 Kültürel Etkinlikler Programı’nın açılışında konuşan Başkan Menderes Türel, “Bu kursların açılmasında hedeflediğimiz temel nokta kişisel becerilerin göz önüne alınarak vatandaşlarımızın birer meslek edinmelerini sağlamaktır” dedi.

Kültür ve sanat etkinliklerine büyük önem vereceklerini belirten Başkan Türel, “Büyükşehir Belediye Tiyatrosu bu yıl yeni bir ilke imza atarak gençlerimizin uyuşturucu ile mücadelesi ve eğitilmesi için yeni bir oyun sergileyecek. ‘18 Yaşım’ adlı oyun Kasım ayı boyunca okullarda gösteriler yapacak. İsmail Baha Sürelsan Konservatuarı’nda halk müziği ve sanat müziği dalından sonra ilk kez folklor dalı da açılarak öğrenciler alacak” diye konuştu.


Yaklaşan Ramazan ayı süresince de çeşitli etkinliklerin düzenleneceği, Cuma, Cumartesi ve Pazar akşamları Semt Evi ve Kültür Çadırları’nda Sema gösterileri, Hacivat ve Karagöz oyunları gibi etkinliklerin yapılacağını vurgulayan Başkan Türel, 22 Ekim ve 23 Ekim 2004 tarihlerinde de Konya Tasavvuf Müziği Topluluğu’nun Dilek Sabancı Spor Salonu ve Antalya Kültür Merkezi’nde konserler vereceğini sözlerine ekledi.


Konuşmaların ardından daha önce Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği kurslarda yetişen gençler tarafından halk oyunları gösterisi yapıldı.


Başkan Menderes Türel, program sonunda Yenimahalle Semt Evi’ni gezerek Kuaförlük ve Bilgisayar bölümlerinde kursiyerlerle konuştu. Yetkililerden kurs programları hakkında bilgi aldı.


Büyükşehir Belediyesi Kültürel Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından 2004 ve 2005 Kültürel Etkinlik programları Yeni Mahalle Semt Evi ile Çamlıbel ve Ermenek Kültür Çadırları’nda devam edecek. Programlar süresince kursiyerlere Okuma Yazma, Anne Çocuk Eğitimi, İngilizce, Çocuk ve Hasta Bakıcılığı, Takı Tasarım, El Sanatları, Halk Dansları, Bağlama, Masaj, Giyim, Satranç ve Masa Tenisi kursları verilecek.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2004 Cuma 18:42:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?