21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Antalya berberleri sonunda isyan etti

Antalya Berberler Odası eski Başkanı Süleyman Karatoy’un da aralarında bulunduğu bir grup berber, yaklaşık 2 yıldan bu yana bazı meslektaşlarının fiyat tarifelerinin çok altında hizmet verdiğini öne sürerek, Berberler Odası’na şikayette bulundu.

Antalya Berberler Odası Başkanı İsa Kaştan’ı ziyaret eden bir grup berber, fiyat tarifeleri konusunda yaşanan sorunları dile getirdi. Bazı meslektaşlarının fiyat tarifelerinin altında hizmet verdiğini ileri süren berberler, "Fiyat tarifesinde 16 YTL (16 milyon lira) olan bir erkek tıraşının 1-2 YTL gibi komik bir ücretle yapılması haksız rekabete yol açıyor. Ancak bizim asıl tepkimiz, işyerlerinin önüne büyük afişler asarak ve el ilanları dağıtarak meslek kurallarının ihlal edilmesi. Bize göre son derece haksız olan bu rekabete bir an önce el konulmalı ve gerekli yaptırımlar uygulanmalıdır" dediler.
Berberler Odası Başkanı İsa Kaştan ise konuyu yakından takip ettiğini, ancak hizmet tarifesinin altında ücret alınmasını engelleyemediğini ifade etti. Kaştan, "Biz de bu konudan çok rahatsızız, ancak yapabileceğimiz fazla bir şey yok. Odamızın disiplin kurulu olmadığı için yaptırım uygulayamıyoruz. Yine de sorunu çözmek için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.
Ziyaretin sonunda berberler, şikayet dilekçelerini Oda Başkanı İsa Kaştan’a verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2005 Cuma 17:08:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MUSTAFA ZEYREK IP: 88.232.58.xxx Tarih : 21.02.2007 13:01:54
SEVGİLİ MESLEKTAŞLARIM BAZI KONULARI HATTA KENDĞİ KONULARIMIZI HEP BERABER ÇÖZÜMLEMEK ODAMIZI RAHATLATIR MESLEĞİMİZİN KALİTELİ OLMASINDA BÜYÜK PAYIMIZ OLUR UNUTMAYIN BİZ HİJYEN TAŞIYORUZ HAKKIMIZI ALALIM KALİTELİ ÇALIŞALIM BAŞKANIMIZ ÇALIŞIYOR DESTEK OLALIM