1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Antalya CHP'ye siyah çelenk

ANTALYA CHP'YE SİYAH ÇELENK

Tunceli Kültür ve Dayanışma Vakfı Antalya Şubesi üyeleri, CHP Antalya İl Başkanlığı önüne ''Kınıyoruz'' yazılı siyah çelenk bıraktı. Gruba karanfil vermek isteyen İl Başkanı Ömer Melli'ye ise gruptakiler ''Kanlı karanfillerinizi istemiyoruz'' sözleriyle tepki gösterdi.

Tunceli Kültür ve Dayanışma Vakfı Antalya Şubesi üyeleri, CHP Antalya İl Başkanlığı'na yürüyerek binanın önüne ''Kınıyoruz'' yazılı siyah çelenk bıraktı. Tunceli Kültür ve Dayanışma Vakfı Antalya Şube Başkanı Hasan Mazaca, 71 yıl önce Dersim coğrafyasında yaşanan travmayı unutmaya çalışırken kabuk bağlayan yaranın sekiz gündür yeniden kanatıldığını söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in sözleriyle yaraların yeniden kanatıldığını belirten Mazaca, şöyle konuştu: "Dersim halkının yüzde 90'ı 60 yıldır CHP'ye oy veriyor. CHP'nin önemli kademelerinde de Tunceliler bulunuyor. Kemal Kılıçdaroğlu ve merkez yönetimindeki arkadaşları, Onur Öymen'in istifasını istedi. Bu istem hem CHP, hem de ülkemizdeki bütün ilerici, demokrat insanların, Alevilerin ve Dersim halkının istemidir. CHP Genel Başkanı, merkez yönetimi ve Onur Öymen gereğini yapmalıdır.''

Basın açıklamasının ardından CHP İl binasının önünde toplanan gruba, İl Başkanı Ömer Melli ile partililer karanfil vermek istedi. Şube Başkanı Mazaca ile selamlaşan ve iyi dileklerini iletmeye çalışan Melli'ye, gruptaki bazı kişiler, ''yuh'' sesleri ve ''Kanlı karanfillerinizi istemiyoruz'' sözleriyle tepki gösterdi.

Melli, CHP olarak, başta Dersim ve Tunceli olmak üzere 81 ilin tamamını kucaklamak zorunda olduklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2009 Çarşamba 16:48:01
Güncelleme :18 Kasım 2009 Çarşamba 18:13:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?