16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Antalya ev sahipliği yapacak

ANTALYA FİLİSTİN FİLMLERİNE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Adana'da iptal edilen Filistin filmlerinin Altın Portakal'da gösterilmesinden memnuniyet duyacağını açıkladı.

Adana Altın Koza Film Festivali içinde yer alan Filistin Barışa Hasret başlıklı özel bölüm Adana Büyükşehir Belediyesi'nce iptal edilmiş, bu iptal sinema dünyası tarafından şiddetle kınanmıştı.

Başkan Akaydın, sinemanın aydın duyarlılığı gerektiren çok önemli bir sanat kolu olduğunu belirterek, “Biz sansüre, sanat üzerinde siyasi iradenin keyfi uygulamalar yapmasına kesinlikle karşı bir yönetimiz. Adana'daki olayın ayrıntılarını bilmiyorum ama Filistin'e Barış diye bir özel bölüm yasaklanmışsa bundan üzüntü duyarız. Biz bölgemizde iyiliğin ve sevginin kazanmasını; Filistin ve İsrail arasında barışın bir an önce başlamasını, dünyada kan ve gözyaşının dinmesini istiyoruz” dedi.

Sinema sanatının barış ve anlayışın yaygınlaşmasının en önemli etkenlerin olduğunu kaydeden Başkan Akaydın, “Türkiye'nin en değerli sinema ustalarının emeğiyle gerçeklesen bir ‘özel bölüm’ Adana'da yasaklanmışsa, buna kapılarımızı açmayı görev olarak görürüm” ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2010 Perşembe 16:22:00
Güncelleme :3 Haziran 2010 Perşembe 16:26:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?