7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Antalya Havalimanı yeni sahibinde

Antalya Havalimanı'nı rekor bir fiyata kiralayan Fraport ve IC İctaş ortaklığı, işletme hakkını resmen devraldı.

Devir-teslim töreninde konuşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, son 4 yılda Türkiye'deki havalimanları yolcu kapasitesini 40 milyondan 95 milyona çıkarttıklarını söyledi.


Antalya Havalimanı ihalesini 17 yıl 3 ay 17 günlüğüne 2 milyar 371 milyon 800 bin euro ile rekor bir fiyatla kiralayan Alman Fraport ve IC İctaş ortaklığı, 1. Dış Hatlar Terminali'nde yapılan törende Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve çok sayıda davetlinin katılımıyla işletme hakkını resmen devraldı. İhaleyi Türkiye'deki gelmiş geçmiş en büyük fiyatla aldıklarını söyleyen IC İctaş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen,
"Bize güvendikleri için herkese çok teşekkür ediyoruz. 17 yıllığına kiraladığımız Antalya Havalimanı'nda büyük başarılara imza atacağız" dedi.


Türk turizminin her geçen gün büyüdüğünü söyleyen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "Turizmin büyümesinin arkasında güven ve istikrar kelimeleri büyük önem taşımaktadır. Bu iki sihirli kelimeyi bize veren milletimize teşekkür ederiz. Antalya şu an 12 milyon yolcu trafiğine cevap verebiliyorsa bu 11 ayda bitirilen yeni dış hatları ve pistine borçludur. 2003 yılında 24 civarında olan havaalanı sayımız bu yıl 40'ı bulmuştur. İç hatlarda uçan yolcu sayısı 8.5 milyondan 30 milyona çıkmıştır. Toplam yolcu sayısı ise 33 milyondan 62 milyona çıkmıştır. Ağustos itibariyle Türkiye hava yolcusu sayısı artışı bakımından dünya ülkelerini geride bırakarak şampiyon olmuştur.

Türkiye'de ağustos ayında başka bir ilk daha yaşandı. Türkiye tarihinde ilk defa Antalya dış hatlar yolcu sayısı bakımından İstanbul'u geride bıraktı. Özel ve kamu terminal işletmeleriyle havalimanlarımız 40 milyon yolcu kapasitesinden 95 milyon yolcu kapasitesine çıktı. Yeni hedefimiz 150 milyon yolcu kapasitesine ulaşıp Türkiye'de uçağa binmeyen vatandaşımızın kalmamasıdır" diye konuştu.


Konuşmaların ardından Fraport ve IC İctaş ortaklığı yetkililerine havalimanının altın anahtarı Bakan Binali Yıldırım tarafından verildi. Altın anahtarın ardından Fraport ve IC İctaş Grubu yetkilileri, üzerinde 2 milyar 371 milyon 800 bin euro yazan dev çeki Bakan Binali Yıldırım'a verdi. Çekteki para miktarını kasteden Yıldırım, "Bir anahtar verdik. 2 milyar euroluk çek aldık. Karlı bir alışveriş oldu" dedi.


Tören, Bakan Binali Yıldırım ve yerel yöneticilere verilen plaketlerle sona erdi.

İha
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2007 Cumartesi 02:25:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?