16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Antalya huzurlu bir kent

ANTALYA HUZURLU BİR KENT

Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nde polis muhabirleri ile biraraya gelen Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, 640 kilometre sahil şeridi olan, yılda 9 milyon turisti ağırlayan bir şehre göre Antalya'nın çok huzurlu bir şehir olduğunu söyledi.

Antalya Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, 2010 yılının ilk ziyaretini Antalya Gazeteciler Cemiyeti'ne yaptı. Gazetecilerin yeni yılını kutlayan Emniyet Müdürü Yılmaz, Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nde polis muhabirleri ile de biraraya geldi. Ziyaret sırasında Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni, polis adliye haberlerinde gazetecilerin zaman zaman bilgi almada sıkıntı çektiğini söyledi.Başkan Yeni, Emniyet Müdürü Yılmaz'a, polis muhabirlerinin yaşadıkları sıkıntılarla ilgili dosya verdi. Emniyet Müdürü Yılmaz'dan yasal çerçeveler içinde gazetecilere hızlı bir şekilde bilgi akışının sağlanması talebinde bulunan Başkan Yeni, Antalya trafiğinde sahte basın plakalı araçlarla mücadele edilmesini istedi. Yeni, gazeteci olmayanların basın plakası takmasının da suç olduğuna dikkati çekip, sahte basın plakası bulunduranların cezalandırılması gerektiğini açıkladı.

Antalya Emniyet Müdürü Ali Yılmaz da toplumun haber alma özgürlüğü adına gece gündüz gözetmeksizin çalıştığını söyledi. Polisin yaptığı operasyonların kamuoyunun ilgisini çektiği için gazetecilerin de ilgisini çektiğini bildiren Yılmaz, "Gazetecilerin haber alma özgürlüğünün genişletilmesi noktasında yardımcı olmak bizim asli görevimizdir" diye konuştu. Gizlilik gerektiren ya da kamuoyuna açıklanması çalışmayı sekteye uğratacak konuların açıklanmasının mümkün olamayacağını da bildiren Yılmaz, basına yardımcı olmak için zaman zaman emniyetin kendi çektiği görüntüleri de gazetecilerle paylaştığını söyledi. "Bizim görev anlayışımız insan odaklıdır" diyen Yılmaz, suç ve suçlularla mücadele için sosyal projelere önem verdiklerini de sözlerine ekledi.

POLİS ÖNEMLİ OPERASYONLARA İMZA ATTI

Genel anlamda Antalya'nın huzur ve asayişin sağlanması noktasında şu anda çok önemli bir sorun görünmediğini bildiren Yılmaz, özellikle son altı aylık dönemde polisin çok önemli operasyonlara imza attığını da bildirdi. Bu operasyonlarla halkı rahatsız eden suçlarda önemli oranda düşüş meydana geldiğini anlatan Yılmaz, şunları söyledi:

"Eğer siz sokağa çıkarken, hayatınızından endişe ediyorsanız, orada güvenlikle igili bir sorun var demektir. Ama bir yılbaşı geçirdik. 9 milyon turistin geldiği, her gün bir Burdur nüfusu kadar insanın gelip gittiği, 640 kilometre sahil şeridi olan bir şehire göre bu suç oranları çok düşüktür. Bana göre şu anda Antalya huzurlu bir kent durumundadır. İnşallah daha iyiye güzele gidecektir. Bunun gayreti içindeyiz. Hiçbirşey mükemmel değildir ama mükemmele ulaşmak için iyi niyetli bir gayret ve çalışma var."

Önümüzdeki süreçte polis merkezlerinin iyileştirilmesi ve güzelleştirilmesine ağırlık vereceklerini bildiren Yılmaz, "Örneğin Bahçelievler polis karakolunu biz uluslararası standartlara uygun değil. Bunun arsasını aldık. Projesini çizdirdik. Bayındırlık müdürlüğıünün yanındaki yer bize tahsis edildi. Altınova'ya yeni karakol yapılıyor. Şu anda önleyici hizmetler şube müdürlüğünün bulunduğu yerimiz ise Kepez polis merkezi olarak faaliyetini yürütecek. Kepez bölgesinde hiçbir karakol yok iken, Kepez bölgesi üç polis merkezi ile faaliyet yürütecek. Her ilçenin kendine bağlı ekipleri olacak” şeklinde konuştu.

ANTALYA HUZURLU BİR KENT
ANTALYA HUZURLU BİR KENT
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2010 Salı 15:17:05
Güncelleme :5 Ocak 2010 Salı 15:38:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?