16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Antalya itfaiyesi imaj yeniledi

ANTALYA İTFAİYESİ İMAJ YENİLEDİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı modern itfaiyecilik anlayışına göre yeniden tasarladığı Hürriyet İtfaiye Merkezi'ni törenle hizmete açtı.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı imajını yeniledi. Merkez istasyon konumundaki Hürriyet İstasyonu yenilenen hizmet binası, çok amaçlı eğitim havuzu, eğitim kulesi, yatakhane, jimnastik salonu ve sosyal tesisi hizmete açıldı. Hürriyet İstasyonu'nda düzenlenen törene Antalya Vali Yardımcısı Mehmet Seyman, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, bürokratlar, Türkiye İtfaiyeciler Birliği (TİB) Başkanı ve Gaziantep İtfaiye Daire Başkanı Mustafa Karakuş, Bulgaristan Varna Hür Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Doç.Dr. Peter Hıristov, Beden Eğitimi Bölüm Başkanı Doç.Dr. Ognyan Vesilev, bazı illerin itfaiye daire başkanları, Bulgaristan ve Fransa'dan itfaiyeci öğrenciler ve konuklar katıldı.

HEDEF ÇAĞDAŞ KENT

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, düşük maliyetli geri dönüşüm projeleri üretilerek modernize edilen yeni hizmet alanlarını yarattıkları için itfaiye personeline teşekkür etti. Başkan Akaydın, “Çağdaş kent yönetimi bilimsel olmak zorundadır. Bizim de hedefimiz budur” dedi.

Antalya Vali Yardımcısı Mehmet Seyman da itfaiye personeline başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Seyman, “112 Acil Çağrı Merkezi'nin en önemli çatılarından biri itfaiye teşkilatıdır. Bu kentin insanlarını kayıpsız sabahlara ulaştırmada verdiğiniz özverili mücadeleden dolayı sizleri Antalya Valiliği adına kutluyorum” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan da açılışların İtfaiyecilik Haftası kapsamında yapılmasının kendileri için ayrı bir mutluluk olduğunu söyledi. Pehlivan, Antalya'da çağdaş itfaiyecilik anlayışını benimsediklerini ifade ederek, “Birbirimize güvenip ekip olarak öz güvenimizi arttırdık. Önceliğimiz yeni hizmete soktuğumuz modern tesislerde Antalya halkının can ve mal güvenliğini korumak” ifadelerini kullandı.

YENİ TESİSLERİN YAPISI

Daha önce 100 metrekare kapalı alan içinde araçlar için yapılan sundurmanın içinde 3 oda ile hizmet veren istasyon, şu anki yapısıyla Avrupai bir görünüme sahip oldu. Bina 450'şer metrekare kapalı alan içine yapılan 2 ek hizmet binası 20 oda ile modern itfaiyecilik anlayışına göre tasarlanarak yapıldı. İdari kısım olarak tasarlanan binada personel hizmet bürolarının yanı sıra, son teknoloji ile donatılmış, Büyükşehir Belediyesi kriz masası odası buluyor. İtfaiye personeli için tasarlanan diğer yeni binada ise yataklı personel koğuşu, toplantı ve eğitim salonu, çamaşırhane, yemekhane, telefon santrali ile duş-tuvaletler yer alıyor. Bu çalışmalar içinde plan ve tasarımları itfaiye teknik personeli tarafından Avrupa normlarında tasarlanan çok amaçlı eğitim havuzu ve 14 metre yüksekliğe sahip eğitim kulesi bulunuyor. 8 metre eninde 12 metre boyunda yapılan havuz, 2 metre derinliğe sahip. Sualtı ve suüstü arama kurtarma çalışmalarının eğitiminde kullanılacak olan havuz aynı zamanda su deposu olarak da kullanılacak. Eğitim kulesi ise 3 katlı bir evi simule ediyor. Kule itfaiye personeline gerekli çevikliği kazandırmanın yanı sıra, yangına acil müdahale-kurtarma ve tırmanma eğitimlerinde kullanılacak.

Öte yandan atıl durumda bulunan 4 itfaiye aracı yeniden dizayn edilerek hizmete sokuldu. Davetliler Hürriyet İtfaiye İstasyonu bahçesine açılan 'Geçmişten günümüze itfaiye' konulu resim sergisine büyük ilgi gösterdi.

ANTALYA İTFAİYESİ İMAJ YENİLEDİ
ANTALYA İTFAİYESİ İMAJ YENİLEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2010 Perşembe 13:54:02
Güncelleme :30 Eylül 2010 Perşembe 14:05:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?