21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Antalya kavruluyor

ANTALYA KAVRULUYOR

Hava sıcaklıkları ve yüksek nem oranı kentte yaşayan vatandaşları ve turistleri bunaltıyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son değerlendirmelere göre, ülkenin iç ve batı kesimlerinde hava sıcaklıklarının 2 ile 4 derece artış gösterileceği bildirildi.

Antalya'da 40 derecenin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları yüzde 65'lere varan nem oranıyla birlikte vatandaşları bunaltmaya devam ediyor. Kentte yaşayan vatandaşlar ve tatil için gelen turistler serinlemek için sahillere akın etti. Deniz suyu sıcaklığının 27 dereceyi bulduğu Konyaaltı sahilinde serinleyemediklerini belirten vatandaşlar evlerine

dönerken plaj şemsiyeleriyle güneşin yakıcı sıcaklığından korunmaya çalıştı. Antalya'ya gelen turistler ise şemsiye altında dondurma yiyerek sıcak havanın etkisinden kurtulmayı tercih etti.

Almanya'dan tatil yapmak için geldiğini söyleyen Aslıhan Yavuz, şöyle konuştu: "Aslen Antalyalıyım buralar sıcak, nemi çok fazla. Sıcaklardan korunmak için öğle sıcağında çıkmamayı tercih ediyorum. Genelde akşam üstü 4'den sonra çıkıyorum sabahtan denize gelip bir iki saat durup gidiyoruz."

Yolda plaj şemsiyesiyle güneşten korunmaya çalışan Ayşe Arıdil ise, "Gece sıcaktan uyuyamadık sabah erkenden denize geldik ama serinlemek mümkün olmadı. Biz de deniz şemsiyemizle kendimizi güneşten koruyoruz" diye konuştu.

ANTALYA KAVRULUYOR
ANTALYA KAVRULUYOR
ANTALYA KAVRULUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2011 Cuma 13:22:02
Güncelleme :29 Temmuz 2011 Cuma 15:22:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?