21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Antalya-Kepez: 'Seçimkondu' yıkımında gerginlik

Antalya’da Kepez Belediyesi sınırları içinde 28 Mart seçimleri öncesi yapılan kaçak gecekonduların yıkımı yaklaşık 15 gündür sürüyor. Kepez Belediyesi yıkım ekipleri tarafından tespit edilen ve Çevik kuvvet nezaretinde gerçekleştirilen yıkımlarda gecekondu sahipleri ile polis arasında zaman zaman gerginlikler yaşandığı gözlendi.

Fatih Mahallesi’ndeki seçimkonduların yıkımı için bu sabah işe başlayan belediye ekipleri ve çevik kuvvet, gecekondu sahiplerinin tepkisiyle karşılaştı. Gecekondusunun yıkılmaması için uzun süre direnen bir kişi baygınlık geçirirken, eşi de başında ağladı. Olay yerine çağırılan ambulans gelinceye kadar bayılan kişiye ilk müdahaleyi polis yaptı. Bayılan şahıs kolonya ve su ile ayıltılmaya çalışılırken, eşi sinir krizleri geçirdi. Çevik kuvvetin bayan polis memurları sinir krizi geçiren kadını teselli etmeye çalıştı.

Göçerler Mahallesi’ndeki seçim kondu yıkımlarında da olaylar yaşandı. Gecekondusunun yıkılacağı haberini alan bir şahıs, otomobilini çevik kuvvet barikatının üzerine doğru sürdü. Aracından indirilen şahıs kelepçelenerek gözaltına alındı. Bu sırada bir kadın da sinir krizleri geçirdi.

Yıkımların, seçim öncesinde yapıldığı tespit edilen 400 gecekondu yıkılıncaya kadar süreceği belirtildi.

ANTALYA-(İHA)
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2004 Pazartesi 16:16:09
Güncelleme :3 Mayıs 2004 Pazartesi 16:19:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali osman açık IP: 81.213.122.xxx Tarih : 27.03.2007 16:58:26
hepsi yalan öner kepez de dogru dürüst hizmet yapmadı hüsnü karakaşta insanlara gece kondu yaptırdı ayıp ya 2007 yılındayız başbakan gece kondu yıktırıyor öner yaptırıyor.