16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Antalya koalisyona kabul edildi

ANTALYA KOALİSYONA KABUL EDİLDİ

Kısa bir süre önce Avrupa Irkçılık ve Ayrımcılığa Karşı Kentler Koalisyonu’na üyelik için başvuran Antalya Büyükşehir Belediyesi, koalisyona kabul edildi.

Yaklaşık altı yıldır etkin bir biçimde faaliyet gösteren topluluğa Türkiye’den ilk ve tek başvuruyu gerçekleştiren Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya’nın koalisyonda yer almasını sağladı. Koalisyon, çeşitli uluslararası etkinliklere ev sahipliği yapmak üzere Antalya’yı ‘ayrımcılıktan uzak yaşam çevresi’ olarak UNESCO’nun gündemine yerleştirdi.

KOALİSYONA ÖRNEK KENT

Koalisyonun yaptığı açıklamada, ayrımcılık ve ırkçılık gibi uygar dünyanın büyük çabalar harcayarak kurtulmaya çalıştığı patolojilerin Antalya’nın kültürel belleğinde neredeyse hiç yer tutmadığı, hoşgörüsü, konukseverliği ve uzlaşmacı toplum yapısıyla koalisyona örnek kent olduğu vurgulandı. Açıklamada, giderek artan bir ivmeyle çok kültürlü bir Antalya’nın oluşmaya başladığı kaydedilerek, kentin bu temiz sicilini korumak için olumlu nitelikleri canlı tutmak, yaygınlaştırmak ve tüm dünyaya bu nitelikleri tanıtmak gerektiği ifade edildi.

HOŞGÖRÜ VE DEMOKRASİ PANELİ

20 Avrupa ülkesinden 101 farklı kentin üye olduğu bu büyük koalisyonun programlarıyla uyumlu olarak, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştireceği ilk etkinlik de belli oldu. Büyükşehir Belediyesi 14 Mayıs’ta saat 14.00’da Antalya Kültür Merkezi’nde (AKM) ‘Hoşgörü ve Demokrasi’ paneli düzenleyecek. Panele Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Türkiye Felsefe Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ionna Kuçuradi ve Doç. Dr. Yusuf Örnek konuşmacı olarak katılacak.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2010 Salı 14:52:01
Güncelleme :11 Mayıs 2010 Salı 14:55:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?