21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Antalya Muratpaşa Belediyesi Hizmet Binası Tartışmaları

Toplantının hemen başında CHP Meclis Üyesi Fahrettin Köken´in toplantıya gelmeyen herkesin mazeretli sayılması isteğine karşın, AK parti grubunun yoklamada bulunmayan ve mazeret kağıdı olmayan meclis üyelerinin yok yazılmasına ilişkin istemi üzerine gergin başlayan toplantıda, CHP grubu bir maddenin görüşüldüğü sırada kendi içinde muhalefetle karşılaştı. Yapımı 1997 yılında başlayan ve 7 yıldır birtürlü tamamlanamayan yeni belediye binasının yapımcı firması ile sulh olma koşullarının görüşülmesi sırasında CHP Meclis Üyesi Fahrettin Köken, sulh koşullarının önünde kuşku yaratan durum olduğunu belirterek, yeni koşulların oluşturulmasını istedi.


Proje ve Yapı Kontrol Müdürlüğü tarafından 15 eylülde gönderilen yazı ile ilgili olarak mecliste bulunan DYP ve AKPli meclis üyeleri sulh olma koşullarını onaylarken, mecliste 19 üyesi bulunan CHP´den 3 üye aksi yönde oy kullandı. CHP Meclis Üyesi Fahrettin Köken ve Yasemin Altınay´ın ret oyu kullandığı oylamada bir CHP´li meclis üyesi de çekimser oy kullandı. Meclis Başkanı Süleyman Evcilmen´in ´Belediye yönetimi kişisel davranamaz´ diyerek tepki gösterdiği, yeni belediye binasının yapımcı firmasıyla sulh yapılmasına ilişkin madde, oy çokluğu ile meclisten geçerken, binanın tamamlanması için yapımcı firma ile yeniden anlaşma sağlanılacak.


Meclisin üzerinde en fazla durulan bir diğer maddesi ise, turizm bölgesi ilan edilen Kundu Köyü´ndeki mülkiyeti belediyeye ait 12380 ada 1 parselin satışıyla ilgili madde oldu. Satılması sonrası elde edilecek para ile belediyenin kamusallaştırma borçlarının tamamını kapatacak parsel için AKPgrubu, arazi üzerinde haciz işlemi başladığı ve Kundu Köyü´nün turizm bölgesi ilan edilmesi nedeniyle prüz çıkabileceği görüşünü savundu. Üzerinde haciz işlemi başlanan arazinin komisyonda yeniden görüşülmesi istenirken, Meclis Başkanı Evcilmen 12380 ada 1 parselin satışı ile ilgili şunları söyledi: ´Meclis üyelerinin tereddütlerini anlıyorum. Fakat şimdi burada satışın bakanlığa tavsiyesi yönünde bir karar alacağız. Geçtiğimiz mecliste her hangi bir haciz kararı olmadığı için konu bütçe komisyonuna havale edilmişti. Ancak son dakika araziye haciz geldi. Bilindiği üzere bu araziden sağlanacak para ile kamulaştırma borçlarının tümü ödenebilecek. Alacağımız karar Bakanlığa iletilecek tavsiye kararıdır. Nihayi karar değildir.´


AKP´nin çekimser oy kullandığı oylama sonrasında CHP ve DYPli meclis üyelerinin olur oyuyla Kundu Köyü´ndendeki parselin satışına ilişkin karar meclisten geçti. Muratpaşa Belediye Meclisi´nde 19 CHPli, 13 AKPlive 6 DYPli meclis üyesi bulunuyor.

Gazete Bir
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2004 Cuma 13:20:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?