21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Antalya Narkotik Polisi zehir tacirlerine suç üstü yaptı

Edinilen bilgiye göre, Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekiplerinin 22-25 Ağustos tarihleri arasında Antalya, Kemer ve İzmir’de düzenlediği uyuşturucu hap operasyonunda 9 kişi yakalandı.

Yakalanan şahısların üzerlerinde,ev, iş yeri ve araçlarında yapılan aramalarda, bin 629 adet uyuşturucu hap, 8 gram esrar, 5 gram eroin, 1 adet içilmiş esrarlı sigara, eroin içmekte kullanılan rulo haline getirilmiş para, 8 adet mermi, 1 adet kuru sıkı tabanca, 1 adet kelepçe ve 1 adet sahte kimlik ele geçirildi.

Yakalanan zanlılar; İ. D., A. A., M. T., M. Ç., A. Ö., H. K., U. B., V. S. ve ismi belirtilmeyen bir kişi, verdikleri ilk ifadelerinde, hapları yurtdışı bağlantılı olarak İstanbul’dan temin ettiklerini ve Antalya İli ile Kemer İlçesi’ni üst olarak belirleyip, hapları eğlence mekanlarında pazarlayacaklarını söylediler.

Zanlılar, ifadelerinin ardından "Teşekkül halinde uyuşturucu hap ticareti yapmak, uyuşturucu hap, esrar ve eroin maddesi kullanmak, Türk Ceza Kanunu’nun 6136 sayılı Silah Kanunu’na muhalefet ve sahte kimlik bulundurmak" suçlarından Antalya Adliyesi’ne sevk edildi. Adliyeye götürülürken çekim yapan gazetecilere hareket eden zanlılar, "Vatan haini olsak bu kadar çekmezsiniz" şeklinde sözlü sataşmalarda bulundular.

Uyuşturucu hap ticareti yapan organizasyon içerisindeki satıcı-dağıtıcı şahıslar, narkotik polisleri tarafından yakalanırken, organizasyonun yurtdışı ayağı olan bir kişinin de aranmakta olduğu belirtildi.

iha-antalya
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2004 Perşembe 12:10:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?