22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Antalya örnek il

ANTALYA ÖRNEK İL

Antalya Emniyet Müdürlüğü tarafından Türkiye’de ilk kez uygulanan ‘Komşu Kollama Projesi’, farklı illere de örnek oldu.

İlk kez Antalya Emniyet Müdürlüğü tarafından uygulanmaya başlayan ‘Komşu Kollama Projesi’, komşuluk ilişkilerinin canlandırılması, toplum olma ruhunun zenginleştirilmesi, suçların önlemesi, suç korkusunun azaltılması, güvenlik duygusunun artırılması ve dayanışma bilincinin kazandırılmasını hedefliyor.

Antalya’da hayata geçirilen proje şimdi de Çorum, Tokat, Kütahya, Hatay, Osmaniye ve Iğdır’ın ardından Adana’nın Ceyhan, Ankara’nın Yenimahalle ve Şereflikoçhisar, Balıkesir’in Sındırgı, Diyarbakır’ın Kayapınar ilçelerinde de uygulamaya başlandı.

’Toplum Destekli Polis’ anlayışının işlerlik kazanmasıyla birlikte, suçların işlenmeden önlenmesi, vatandaşların güvenliğe ilişkin eğitimli ve bilinçli olmasının temel olarak baz alındığı projede, her mahallede sorumlu polis memurları bulunuyor. Polisler apartman sakinlerine yönelik alınacak tedbirleri yazılı el ilanları ve afişlerle vatandaşa duyuruyor. Şüpheli ve yabancı şahısların Polis İmdat 155’e eşkal tarifinin nasıl verilmesinin de ayrıntılı olarak anlatıldığı proje kapsamında, apartman girişlerine ‘Komşu Kollama’ sistemi ile ilgili bilgiler de yazılı olarak asılıyor.

Mahalle muhtarları ve site yöneticileri ile sürekli iletişim içinde olan Toplum Destek Şube Müdürlüğü’ne bağlı polis memurları 24 saat açık olan cep telefonlarından, muhtarlardan gelecek dilek, öneri ve şikayetleri değerlendiriyor.

ANTALYA ÖRNEK İL
ANTALYA ÖRNEK İL
İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2010 Salı 14:31:04
Güncelleme :9 Şubat 2010 Salı 18:01:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?