21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Antalya Piyano Festivali

7. Uluslararası Antalya Piyano Festivali'nde ünlü Türk piyanist Verda Erman, 21 Kasım Salı günü Antalyalılarla buluşacak. 

Konser, Antalya Kültür Merkezi'nde saat 20:30'da gerçekleşecek. 1944 yılında İstanbul'da doğan Verda Erman, müzik öğrenimine İstanbul Belediye Konservatuvarı'nda başladı. Rana Erksan ve Ferdi Statzer'in öğrencisi oldu. Kısa zamanda üstün yeteneğini belli eden Erman, olağanüstü yetenekli çocuklar için çıkartılmış olan yasayla 1957 yılında Paris'e gönderildi. Paris Konservatuvarı'nda Lucette Descaves'ın öğrencisi olan Erman, okulu birincilikle bitirdi. 

Kariyerini geliştirmek amacıyla ayrıca ünlü piyanist ve pedagog Lazare Levy ile çalıştı. Noel Gallon'dan armoni ve kontrpuan dersleri de alan Verda Erman, Türkiye'ye döndükten sonra Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası eşliğinde birçok piyano konçertosunu seslendirdi. 1963 Kasım ayında Marguerite Long-Jacques Thibaud Uluslararası Piyano Yarışması'nda Paris kenti ödülünü kazandı. 1965'te Kanada Uluslararası Piyano Yarışması'nda ikincilik kazandı. "Devlet sanatçısı" ünvanını aldığı 1971'den sonra, dünyanın önemli müzik merkezlerine konuk sanatçı olarak davet edildi ve konserler verdi.
iha
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2006 Cumartesi 15:36:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?