1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Antalya polisinden tiyatro oyunu

Antalya Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan’ın kaleme aldığı ve emniyet mensuplarının oynadığı, “Yarınlara geç kalmadan” adlı tiyatro oyunu büyük ilgi gördü.

Korkuteli Belediye Düğün Salonu’nda gösterilen ve Antalya Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan tarafından kaleme alınan, içerik olarak zengin bir ailenin çocuklarına karşı ilgisizliği, çocuklarının sorunlarını para ile çözebileceklerini düşünmeleri, ilgisizlik nedeniyle çocuğunun uyuşturucu madde satıcılarının eline düşmesi, uyuşturucu madde kullanmaya başlaması ve bağımlısı olması, sonunda da uyuşturucudan ölümünü anlatan "Yarınlara Geç Kalmadan" isimli tiyatro oyunu, “Güller solmasın Analar Ağlamasın” kampanyası kapsamında Korkuteli İlçesi’ndeki lise öğrencilerine sahnelendi.

Lise öğrencileri tarafından izlenen ancak tiyatronun ortasında dışarıya çıkan öğrencileri oyun sonrası sahneye çıkarak tepkisini gösteren Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu Genel sanat Yönetmeni Abdullah Sürekli, “Biz gençlerimize bir şeyler vermek için buralara kadar geliyoruz, ancak öğrencilerimiz bu bir saatlik zahmete katlanamadan tiyatronun ortasında çıkıp gidiyorlar.Bu sinema değil,tiyatro diyerek” tepkisini dile getirdi.

Oyunda önemli bir rol üstlenen Antalya Emniyet müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğünde görevli Baş Komiser Caner Çiçek, Antalya Emniyet Müdürlüğü’nün uyuşturucu ile mücadele kapsamında başlatmış olduğu “Güller Solmasın Analar Ağlamasın” isimli kampanya kapsamında sahnelenen Antalya Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan’nın yazdığı `Yarınlara Geç Kalmadan` isimli oyunun bu yıl Korkuteli ilçesinde 3. kez sahnelendiğini söyledi.

Oyunda rol alan arkadaşlarının emniyet mensubu olduğunu anlatan Çiçek, şöyle konuştu: "Büyük çoğunluğu Çevik Kuvvet bünyesinde görevli. Oyunun yönetmenliğini Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Abdullah Sürekli yapmaktadır. Öğrencilerimize uyuşturucunun nasıl bir illet olduğunu anlatmak amacıyla Antalya ve ilçelerinde oyunu sergiliyoruz. Polisin görevinin sadece topla tüfek ve tabancayla mücadele vermek değil sanat aracılığıyla da bunu yapabileceğimizi düşündük ve yola çıktık. Biz konunun gençler açısından ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz ancak aileler içinde bu konunun büyük önem taşıdığının bilinciyle aileler içinde talep gelmesi durumunda oyunumuzu sergileyeceğiz.” dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2009 Cuma 12:39:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?