21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Antalya Radyosu kapatılmasın!

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Özgen, TRT'nin küçülme politikası çerçevesinde kapatılması gündeme gelen Antalya Radyosu'nun kesinlikle kapatılmaması gerektiğini söyledi.

KESK Haber-Sen Genel Merkezi, Antalya Gazeteciler Cemiyeti, Çağdaş Gazeteciler Derneği Akdeniz Şubesi, Türkiye Gazeteciler Sendikası Antalya Temsilciliği, Antalya TRT Emeklileri Derneği tarafından oluşturulan "Antalya Radyosuna Sahip Çıkıyoruz Platformu" üyeleri ATSO Başkanı Kemal Özgen'i ziyaret ederek, Antalya Radyosu'nun kapatılmaması için destek istedi.

Antalya Radyosu'nun kapatılma kararını basından öğrendiğini belirten ATSO Başkanı Özgen, "Antalya Radyosu bizim için çok önemli. Biz Radyomuzun kapatılmaması için üzerimize düşen her türlü göreve hazırız. Önemli olan gerekli kamuoyunu yaratabilmek. Burada en büyük görev Antalyalılar'a düşüyor. Tüm Antalyalılar radyolarına sahip çıkmalı" dedi.

Antalya Radyosu'nun, 600 kW'lık orta dalga vericisiyle, Türkiye'nin ikinci güçlü radyosu olduğunu belirten Platform üyeleri, 1962 yılından bu yana sadece Antalya'ya değil, Isparta'dan Burdur'a, Muğla'dan Konya'ya kadar geniş bir bölgeye yayın yapan Antalya Radyosu'nun, Kıbrıs'tan, hatta Libya'dan bile dinleyici istekleri aldığını dile getirdi.

Platform üyeleri, "TRT Antalya Radyosu, Antalya'nın ve bölgenin zenginliğidir. Antalya Radyosunu kapatma kararı; ilimize, bölgemize, bölge insanına yapılmış büyük bir haksızlıktır. Antalya Radyosu, kapatılmak bir yana, altyapısı, teknik donanımı, personeliyle daha da güçlendirilmelidir. Çünkü Antalya, Türkiye turizminin kalbidir. Türkiye'nin uluslararası kongre merkezidir. Sahip olduğu olanaklar ve zenginliklerle, bölgenin ve Türkiye ekonomisinin can damarlarından biridir" diye konuştu.

Yerel yöneticileri ve sivil toplum örgütlerini ziyaret ederek destek arayacaklarını belirten Platform üyeleri, önümüzdeki günlerde Radyonun kapanmaması için bir imza kampanyası başlatılacağını da bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2008 Salı 16:01:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?