21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Antalya rakısı Ekim'de piyasada

Antalya Güçbirliği Holding (AGH) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Acar, Antalya'da üretilecek rakı ve votka başta olmak üzere alkollü içecek sektöründe iddialı olduklarını bildirdi.

Ahmet Acar, Antalya Alkollü İçecekler AŞ tarafından 50 milyon avro harcama ile alkollü ve alkolsüz içecek üretim tesisi kurduklarını anımsattı.

Antalya Organize Sanayi Bölgesi'ndeki tesislerde “Topkapı” markası ile yılda 5 milyon litre rakı, 5 milyon litre votka üretimi hedeflediklerini belirten Acar, meyveli alkollü içecek üretiminde de söz sahibi olacaklarını kaydetti. “Topkapı” markasıyla piyasaya girecek rakıda deneme üretimi çalışmalarına bu ayın başında başladıklarını anlatan Acar, ekim ayı başında da piyasaya giriş yapacaklarını bildirdi.

Rakı ve votka üretiminde iddialı olduklarını belirten Acar, şöyle konuştu:
“Sadece rakı ve votka üretimi yapmayacağız. Meyveli alkollü içki üretimi de yapılacak. Limon, mandalina, portakal, elma ve armut likörü de üretilecek. Alkollü içecekler sektöründe ilk hedefimiz yüzde 10 pazar payına sahip olmak. Rusya'ya yılda 10 milyon avroluk votka ihracatı gerçekleştireceğiz. Dünyada tadı ve kalitesiyle çok ünlü olan Rusya'ya votka ihraç edeceğiz. Bu konuda Ruslarla çalışıyoruz. Votkacıya votka satacağız. Çünkü aynı kalitede üreteceğiz.”

Ahmet Acar, üretim için yılda 3 milyon 750 kilogram kuru üzüm, 3 milyon kilogram yaş üzüm, 600 bin kilogram anason ve 8.5 milyon kilogram mısır ham maddesi kullanılacağını bildirdi.

Acar, bu şekilde Antalya ve çevre illerin tarım ürünlerinin değerlendirilmesine de katkı sağlanacağını kaydetti.

AA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2008 Salı 10:35:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?