22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Antalya şampiyonları ağırlıyor

ANTALYA HİP-NOTİCS DÜNYA WAKEBOARD ŞAMPİYONLARINI AĞIRLIYOR

Türkiye'nin ev sahipliğini yapacağı WWA Wake Park Dünya Wakeboard Şampiyonası (Kablolu Su Kayağı) 27 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında Antalya Hip-Notics'te gerçekleşecek.

Dünyanın 16 farklı ülkesinden 200'ün üzerinde sporcunun katılacağı şampiyonanın hazırlıkları için Antalya'ya gelen yarışmacılar antrenmanlara başladılar. 5 ayaktan oluşan şampiyonanın ilk üç ayağı Amerika Birleşik Devletleri, Hollanda ve Almanya'da gerçekleşti. Türkiye'den sonra Filipinler'de son bulacak şampiyonanın Türkiye ayağı, yarışmacıların final yarışından önceki kozlarını paylaşacakları ve performansları ile puanlarını en yükseğe çıkarmayı hedefleyecekleri bir mücadeleye tanık olacak.

Toplam 8 ayrı kategoride yapılacak yarışmalar, Amerika ve Kanada'dan gelen WWA jüri ekibinin değerlendirmesi sonucunda 2 Ekim'de son bulacak. Avusturya, Almanya, Fransa, Hırvatistan, Hollanda, İngiltere, İspanya, İtalya İsrail, Macaristan, Rusya, Sırbistan, Slovakya, Slovenya, Ukrayna'dan ünlü sporcuların katılacağı şampiyonada Türkiye'yi temsilen Bursa ve Antalya'dan gelen takımlar yarışacak.

Dünya şampiyonası puanları için mücadele verecek yarışmacıları şampiyonanın sonunda toplam 30 bin dolarlık para ödülü bekliyor.

Katılımcılar ve izleyiciler 1 Ekim Cuma akşamı Hip-notics'de Türk geleneklerinin sergileneceği Türk Gecesi'nde, 2 Ekim akşamı ise, finallerin ve ödül töreninin ardından yapılacak Beyaz Parti'de eğlenecekler.

Bu arada WWA Dünya Wakeboard Şampiyonası hem Türkiye'de bu sporu tanıtmak ve geliştirmek, hem de bu spor dalında Türkiye'yi tanıtmak için büyük bir fırsat olarak görülüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2010 Çarşamba 16:17:02
Güncelleme :22 Eylül 2010 Çarşamba 16:29:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?