8
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Antalya savaş mağduru çocukları ağırlanacak

23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği'ne bu yıl Antalya ev sahipliği yapacak. 60 ülkenin katılması beklenen 29'uncu Uluslararası Çocuk Şenliği'ne 1500'e yakın çocuk gelecek

TRT Genel Müdürlüğü'nün, 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği'nin Antalya'da yapılmasını kabul etmesinin ardından Antalya Valiliği, şenliklerle ilgili çalışmalarına başladı. TRT Genel Müdür Vekili Ali Güney, TRT Ankara Müdürü Yardımcısı Adnan Süer ve Bölge Müdür Vekili Hüseyin Çatak ile birlikte Vali Alaaddin Yüksel'i makamında ziyaret etti. TRT Müdür Vekili Ali Güney, 23 Nisan Çocuk Şenlikleri'nin dünyaya duyurulması ve Antalya'nın tanıtılması için bu yılki şenlikleri de Antalya'da düzenleme kararı aldıklarını söyledi.

MAĞDUR ÇOCUKLAR GELECEK 

23 Nisan TRT Çocuk Şenlikleri'ne çağrılan 150 ülkeden 34'ünden olumlu cevap geldiğini bildiren Ali Güney, "60 ülkenin şenliklere katılımını bekliyoruz. Bu ülkelerden 1500 civarında çocuk şenliklere gelecek" dedi. Geçen yıllardan farklı olarak bu yılki şenliklerde tematik bir konunun işleneceğini bildiren Güney, "Bu yıl temamız, savaş mağduru çocuklar. Şenlikler kapsamında tüm masraflarını karşılamak üzere savaş mağduru çocukları ülkemize getireceğiz" diye konuştu.

TRT Genel Müdür Vekili Ali Güney daha sonra Antalya Valiliği anı defterini imzaladı.

HEP ANTALYA'DA KUTLANSIN 

Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, 23 Nisan Çocuk Şenlikleri'nin Antalya'da yapılmasından dolayı büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Yüksel, "Şenlikler, Antalya'nın tanıtımına katkı sağlayacak" dedi. Yüksel, Çocuk Şenliği'ninAntalya'da düzenlenmesinin sürekli hale getirilmesinin Antalya ve Türkiye'nin tanıtımı için gerekli olduğunu kaydetti.

Vali Yüksel, TRT Genel Müdür Vekili Ali Güney'e teşekkür plaketi verdi.
H
Vatan
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2007 Çarşamba 16:49:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?