21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Antalya şehidine ağladı

Şemdinli ilçesi Aktütün Karakolu'na düzenlenen hain saldırıda şehit olan 15 askerden biri olan Piyade Onbaşı Ramazan Yeşil için Antalya'nın Serik ilçesinde cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine katılan on bin kişi ellerinde dev Türk Bayraklarıyla teröre lanet yağdırdı.


Aktütün Karakolu'na uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda şehit olan 15 askerden biri olan Piyade Onbaşı Ramazan Yeşil için Serik Merkez Camii önünde bulunan meydanda cenaze töreni düzenlendi. Yaklaşık on bin kişi ellerinde Türk bayraklarıyla "Meclis'te PKK istemiyoruz", "Kahrolsun PKK", "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" sloganları atarak teröre lanet yağdırdı. Cenaze törenine katılan binlerce kişi terör örgütünün sözde bayrağını ve terörist Abdullah Öcalan'ın posterini yaktı.


Ayakta durmakta güçlük çeken şehit babası Ali Yeşil'e bir astsubay elinden tutarak destek oldu. Anne Havvaana Yeşil ise bir sandalyeye oturtulurken sağlık ekipleri tarafından sürekli tansiyonu ölçüldü.


Bu arada Antalya Adli Tıp morgunda bekletilen Şehit Onbaşı Ramazan Yeşil'in Türk Bayrağına sarılı tabutu binlerce vatandaşın "Kahrolsun PKK", "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" sloganlarıyla tören alanına getirildi. Şehidin annesi Havvaana Yeşil ile babası Ali Yeşil oğullarının tabutuna sarılarak öptü. 8 yaşındaki kardeşi Doğukan ise abisinin tabutu başından uzun süre ayrılamadı. Antalya Müftüsü Mahmut Yeleser cenaze namazını kıldırdı. Şehit Ramazan Yeşil'in cenazesi askerlerin omuzlarında cenaze arabasına konuldu.

Daha sonra Ramazan Yeşil'in cenazesi doğduğu köy olan Zırlankaya köyüne götürüldü. Şehit Onbaşı Ramazan Yeşil'in geçen mayıs ayında Aktütün Karakoluna düzenlenen saldırının ardından Gaziantep'te bulunan birliğinden geçici görevle gittiği öğrenildi.


Cenaze törenine Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Zafer Çelikin, MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, çok sayıda asker ve yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

İha
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2008 Pazar 16:09:58
Güncelleme :5 Ekim 2008 Pazar 16:15:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.terorsehitleri.com IP: 88.244.138.xxx Tarih : 6.10.2008 00:24:59

Ruhunuz Şad Olsun Kahraman Mehmetçikler.Allah Ailelerine ve yuce turk mılletıne Sabır versın..