8
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Antalya sıcaktan kavruluyor

SICAKLIĞIN 34 dereceye kadar yükseldiği Antalya'da, tatilciler havuz ve plajları doldurdu. Tatilciler, suda serinlik ararken, uzmanlar, bol sıvı tüketilmesi konusunda uyardı. Meteoroloji uzmanları ise hava sıcaklıklarının artacağı uyarısında bulundu.

Kentte, sıcak havanın yanı sıra, aşırı nem de nefes almayı güçleştiriyor. Tatilciler havuzların içinde oturup soğuk içecekleri yudumlamayı tercih ederken, kimileri de klimalı otel odalarından akşam saatlerine kadar dışarı çıkmıyor.

Kentin dünyaca ünlü Konyaaltı Plajı’nda açılan güneş şemsiyeleri plaja dev mantar tarlası görünümü verirken, su parkları ise dolup taşıyor.

Bol bol sıvı içeceklerin tüketilmesi konusunda vatandaşları uyaran uzmanlar, günde en az 5 litre su içilmesi gerektiğini belirterek, kalp ve şeker hastalarının 11.00 ile 14.00 saatleri arasında güneş altında kalmamaları konusunda uyarılarını yeniliyor.

Hava sıcaklığının artacağını belirten Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise, deniz suyu sıcaklığının 25, nem oranının yüzde 48 oranında seyrettiğini söyledi. Meteoroloji uzmanları, en sıcak yaz aylarının yaşanacağını tahmin ettiklerini bildirdi.

Antalya’ya yılbaşından bugüne kadar hava yoluyla gelen turist sayısı da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12 oranında artarak, 2 milyon 250 bine yükseldi. Bir önceki yılın aynı döneminde Antalya'ya 1 milyon 1 milyon 938 bin 651 turist gelmişti.

Milliyet
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2007 Cumartesi 11:29:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?